Η μπάλα "κολλημένη" στα πόδια τους

από AllAboutARIS

Η προετοιμασία του ΑΡΗ έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες και οι ασκήσεις με μπάλα καλύπτουν το μεγαλύτερο κομμάτι του προπονητικού προγράμματος.

Από την πρώτη μέρα, ο Δημήτρης Σπανός έχει ρίξει μεγάλο βάρος στο κομμάτι της τακτικής και θα συνεχίσει να δουλεύει με τους παίκτες του πάνω στο συγκεκριμένο σκέλος καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Το προπονητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές ασκήσεις με μπάλα, μία μέθοδος που θα βοηθήσει τους παίκτες ν’ αφομοιώσουν πιο γρήγορα την αγωνιστική φιλοσοφία του προπονητή και ν’ αποκτήσουν μεγαλύτερη ομοιογένεια σαν σύνολο (σε αυτό βοηθάει και το γεονός ότι αρκετοί παίκτες έχουν αγωνιστεί μαζί στο παρελθόν και γνωρίζει ο ένας το στυλ παιχνιδιού του άλλου). Την συγκεκριμένη τακτική την χρησιμοποιούν όλα τα κορυφαία κλαμπ που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο και πάνω σε αυτά τα πρότυπα δουλεύει ο Δημήτρης Σπανός με τους παίκτες του.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες που η ομάδα θα βρίσκεται στη Νάουσα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, φυσικά και θα υπάρχουν στο καθημερινό ασκησιολόγιο ασκήσεις για βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παικτών (γιατί η ομάδα πρέπει να είναι πολύ καλά γυμνασμένη για να υλοποιήσει το αγωνιστικό της πλάνο και ν’ αποφύγει τραυματισμούς), αλλά η περισσότερη δουλειά θα γίνεται με την μπάλα στα πόδια.

Προτεινόμενα Άρθρα