Δεληζήσης: Τα “κιτρινόμαυρα” επεισόδια ενός “μαχητή”

από AllAboutARIS

Hταν 27/7/2017 όταν η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοίνωνε την απόκτηση του Γιώργου Δεληζήση. Ενδεχομένως, τότε, ούτε ο ίδιος να μην φανταζόταν το “ωραίο”… κιτρινόμαυρο “ταξίδι” που θα έκανε και το οποίο θα ολοκληρωνόταν επτά χρόνια μετά, δηλαδή χθες, μέσα σε κλίμα συγκίνησης για εκείνον. Έπαιξε στον ΑΡΗ για πέντε σερί σεζόν (2017-22), ακολούθησε ένα “διάλειμμα” με την παρουσία του στην Νίκη Βόλου (2022/23) και επέστρεψε φέτος (2023/24) στους “κίτρινους” για να μπει ξανά στο γήπεδο, με την φανέλα του Θεού του πολέμου, έχοντας κλείσει τα 36 του χρόνια.

Όλα ξεκίνησαν στα 29 του…

Ήταν 29 ετών όταν μετακόμιζε στους “κίτρινους” και εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό “γρανάζι” του ΑΡΗ. Έστω κι αν αγωνιζόταν με όραση μόνο από το ένα του μάτι, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε μικρός, ο Δεληζήσης κατάφερε να παίξει σε υψηλό επίπεδο, ως παίκτης των “κιτρίνων”. Πλάι σε αυτό, προσθέστε ότι διετέλεσε και αρχηγός της ομάδας. Έχοντας περάσει το δύσκολο διάστημα της παρουσίας της ομάδας στη Β’ Εθνικής, ο Δεληζήσης “έζησε” από… μέσα την “εξέλιξη” του Άρη, με την επιστροφή στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας στη Super League, αλλά και επιστροφή της ομάδας στην Ευρώπη.

2018/19 έως 2020/21: 67 συμμετοχές και βασικός στα 66 ματς πρωταθλήματος

Από την σεζόν 2017/18 μέχρι και την περίοδο 2020/21, ο Δεληζήσης είχε συνολικά 96 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος και μάλιστα βασικός ήταν στα 95 παιχνίδια. Κι αν “βγάλουμε” εκτός την περίοδο 2017/18 (σ.σ. αυτή της Β’ Εθνικής), από την περίοδο 2018/19 (σ.σ. επιστροφή στην “μεγάλη” κατηγορία”) έως και την περίοδο 2020/21, ο Δεληζήσης ήταν ενδεκαδάτος στα 66 από τα 67 παιχνίδια της Super League. Δεν είναι και λίγο αυτό. Ας θυμηθούμε…

Η περίοδος 2017/18 ήταν η τελευταία του ΑΡΗ στη Β’ Εθνική, με τον “Δέλη” να “γράφει” 29 συμμετοχές και τρία γκολ. Στην πρώτη του παρουσία με τους “κίτρινους” στην “μεγάλη” κατηγορία (2018/19), ήταν ξανά μονίμως ενδεκαδάτος. Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο 2018/19 είχε 20 συμμετοχές, όλες ως βασικός. Ακολούθησε η σεζόν 2019/20 κατά την οποία είχε 24 συμμετοχές και στα 23 παιχνίδια ήταν στο αρχικό σχήμα. Την περίοδο 2020/21 είχε 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και σε όλα τα ματς ήταν βασικός. Την τελευταία του χρονιά στον ΑΡΗ, πριν μετακομίσει στη Νίκη Βόλου, δηλαδή την περίοδο 2021/22, ο “Δέλη” είχε επτά συμμετοχές στο πρωτάθλημα και στα δυο ματς ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα.

Σκόρερ με… ράμματα – “Δεν νιώθω Ρόκι”

Ένα παιχνίδι που… δύσκολα ξεχνιέται σε ό,τι αφορά την κιτρινόμαυρη πορεία του Δεληζήση, ήταν αυτό με την Μόλντε, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, το 2019. Είχε χτυπήσει στο κεφάλι, χρειάστηκε να κάνει τέσσερα ράμματα αλλά συνέχισε στο παιχνίδι για να βοηθήσει την ομάδα. Aνέκαθεν τον διέκρινε το μαχητικό του πνεύμα, ήταν ένας παίκτης που “έβγαζε” καρδιά και ψυχή στο γήπεδο… Και μάλιστα, σε εκείνο το ματς, είχε σκοράρει… Ήταν αυτός που διαμόρφωσε το 2-0, στην υπερπροσπάθεια που είχε κάνει τότε ο ΑΡΗΣ απέναντι στους Νορβηγούς για την πρόκριση, την οποία δεν κατάφερε να πάρει καθώς “λύγισε” στην παράταση.

“Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτόν τον υπέροχο λαό. Χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε κάνει ούτε καν το 1-0 νομίζω. Απειρία δεν υπάρχει για μένα. Έχω πολλά παιχνίδια στα πόδια μου. Έχω εμπιστοσύνη σε μένα και στην ομάδα. Όχι, δεν θα έλεγα ότι νιώθω Ρόκι. Δεν ήταν έτσι. Ειδικά από την στιγμή που δεν ζαλιζόμουν δεν το σκέφτηκα καν και είπα ότι θα συνεχίσω και θα παίξω”, έλεγε ο Δεληζήσης στις 19/8 του 2019, μετά το ματς με την Μόλντε. Τις δυο επόμενες σεζόν, την περίοδο 2020/21 και την αγωνιστική χρονιά 2021/22, ο “Δέλη” ήταν μέλος της ομάδας που τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα και ακολούθως συνέχισε στην Νίκη Βόλου, στη Β’ Εθνική.

“Ένα λεπτό αρκεί…”

Στο μυαλό, όμως, είχε να γυρίσει στον ΑΡΗ, να ντυθεί ξανά στα κιτρινόμαυρα και να βάλει φινάλε στην καριέρα του, φορώντας αυτά. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2023 η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοίνωνε την επιστροφή του: “Ήταν η τελευταία του επιθυμία ως ποδοσφαιριστής. Να «κρεμάσει» τη φανέλα του στο Κλεάνθης Βικελίδης”. Και ο “Δέλη” υπογράμμιζε: “Μετά από ένα χρόνο, μου ήρθε ξανά το χαμόγελο! Γύρισα στο γήπεδο που αγαπάω, που έχω παίξει πάρα πολλά παιχνίδια σε ένα γεμάτος “Βικελίδης”, μπροστά σε έναν κόσμο που με αγαπάει και τον αγαπάω! Ένα λεπτό στο “Βικελίδης” εμένα μου φτάνει! Δεν το αλλάζω αυτό με τίποτε… Όσον αφορά για τον ρόλο μου, γνωρίζω τα αποδυτήρια του Άρη καλύτερα από όλους, γνωρίζω το dna του Αρειανού, ξέρω πολύ καλά πώς να μιλήσω στους συμπαίκτες μου κι αν μου ζητηθεί να βοηθήσω αγωνιστικά, θα το κάνω αγωνιζόμενος από ένα λεπτό, όσο χρειαστεί”.

“Πριν κλείσω την καριέρα μου θα ήθελα έναν τίτλο με τον ΑΡΗ”

Στο ματς με την ΑΕΚ, την Κυριακή, έφτασε η στιγμή να πατήσει ξανά το χορτάρι με την φανέλα του ΑΡΗ σε επίσημο ματς. Καταχειροκροτήθηκε και ένιωσε την αγάπη του κόσμου, στον οποίο ανταπέδωσε το χειροκρότημα. Έτσι, έγινε πράξη η τελευταία του επιθυμία. Ή, μάλλον όχι… Υπάρχει και μια ακόμη. Την είχε εκφράσει μετά το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν 2021/22. “Πριν κλείσω την καριέρα μου θα ήθελα έναν τίτλο με τον ΑΡΗ”, είχε πει μεταξύ άλλων. Κάτι που εφόσον γίνει, στον τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό, θα είναι το ιδανικό φινάλε της παρουσίας του στους “κίτρινους”. Θα είναι το ιδανικό φινάλε, φυσικά, αυτής της σεζόν για την ομάδα, για τον κόσμο, για όλο τον σύλλογο. Ευχή όλων, να συμβεί…

Προτεινόμενα Άρθρα