Νίκη για Μπάγερν με ρέκορντμαν Κέιν

από AllAboutARIS

Τι κι εάν έχει χάσει το πρωτάθλημα, τουλάχιστον έχει Χάρι Κέιν!
Ο λόγος φυσικά για την Μπάγερν Μονάχου, η οποία επικράτησε 2-1 υποδεχόμενη την Άιντραχτ Φρανφούρτης στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga, με εκ νέου απόλυτο πρωταγωνιστή τον Άγγλο φορ!

Ο 30χρονος άσος σκόραρε δις και έφτασε τα 35 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή, δε, σημείωσε ρεκόρ παραγωγικότητας! Κι αυτό διότι, από τη μία, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που είτε έχει σκοράρει, είτε έχει δώσει ασίστ κόντρα σε καθεμία από τις ομάδες που αντιμετώπισε, στην πρώτη του κιόλας σεζόν στην Bundesliga! Από την άλλη, πλέον έχει σκοράρει κόντρα στις 16 από τις 17 ομάδες που αντιμετώπισε (η Φράιμπουργκ ήταν η μοναδική που… του γλίτωσε), γεγονός που στο παρελθόν είχαν καταφέρει μόνο Γκερντ Μίλερ (66/67, 69/70), Αΐλτον (03/04) και Λεβαντόφσκι (19/20).
Ο Κέιν, λοιπόν, άνοιξε στο σκορ στο 9′, με τον Εκιτικέ να ισοφαρίζει με πολύ ωραία ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής στο 23′. Ωστόσο, ο επιθετικός των Βαυαρών διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 61′ με εκτέλεση πέναλτι και έτσι οι Βαυαροί θα πάνε με καλή ψυχολογία στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, την προσεχή Τρίτη (30/4) στο Μόναχο.
Την ίδια στιγμή, η Λειψία έριξε «τεσσάρα» (4-1) στην Ντόρτμουντ και μάλιστα με ανατροπή. Ο Σάντσο άνοιξε το σκορ για τους Βεστφαλούς στο 20′ με τους γηπεδούχους να το γυρνούν, πετυχαίνοντας από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο (23′ Οπεντά, 45’+2′ Σέσκο, 46′ Σιμακάν, 80′ Μπαουμγκάρτνερ).
Έτσι, οι «ταύροι» διατηρήθηκαν στην 4η θέση πηγαίνοντας στο +5 από την Ντόρτμουντ και -ακόμη και να μην πάρει η Bundesliga το έξτρα εισιτήριο για το Champions League της επόμενης σεζόν- συνιστούν φαβορί για την έξοδο στα «αστέρια». Από την άλλη, το σύνολο του Έντιν Τέρζιτς στρέφεται στον ημιτελικό με την Παρί Σεν Ζερμέν (1/5)

«Διπλό» (1-2) ανατροπής και με γκολάρες της Βόλφσμπουργκ στο Φράιμπουργκ, νίκη (0-3) και για τη Βέρντερ Βρέμης στην έδρα της Άουγκσμπουργκ.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα