Αίτημα της Imola για να αντικαταστήσει το Κινέζικο GP

από AllAboutARIS

Λίγες ημέρες πριν, ανακοινώθηκε πως το Κινέζικο Grand Prix, που θα λάμβανε χώρα τον Απρίλιο, αναβάλλεται λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Στη Formula 1 ωστόσο, σκέφτονται να επαναπρογραμματίσουν το Grand Prix για αργότερα μέσα στη σεζόν, εάν η κατάσταση βελτιωθεί.

Η αναβολή αυτή σημαίνει πως υπάρχει ένας μήνας κενό μεταξύ του παρθενικού Grand Prix του Βιετνάμ και του Ολλανδικού GP. Το κενό αυτό επιχειρεί να αναπληρώσει η Imola.

“Έχουμε όντως υποβάλλει αίτημα στη FIA και τον οργανισμό της F1 ώστε να αναπληρώσουμε το Κινέζικο GP”, σχολίασε ο διευθυντής της Imola, Roberto Marazzi, στο Racingnews365.

“Δεν έχουμε λάβει ακόμα κάποια απάντηση σχετικά με αυτό”, πρόσθεσε. “Το περιμένω πως θα είναι δύσκολο να κανονίσουμε τα πάντα”.

Όμως, όπως ανακάλυψε και η Liberty Media όταν ρώτησε τις ομάδας για το πότε θα ήθελαν να μπει στο πρόγραμμα το Κινέζικο Grand Prix, απλά και μόνο η πρόθεση για να γίνει κάτι στο άθλημα δεν επαρκεί ώστε αυτό να συμβεί.

Το Racingnews365 ανέφερε επίσης πως πέραν της άδειας από τη FIA, τη Formula 1 και τις 10 ομάδες, οι διοργανωτές του αγώνα θα πρέπει να βρουν και τους οικονομικούς πόρους για να διεξαχθεί ο αγώνας στην Imola.

Η τελευταία επίσκεψη της F1 στην ιστορική πίστα έγινε το 2006 για το Grand Prix του San Marino.

πηγή: f1fan.gr

Προτεινόμενα Άρθρα