Αντετοκούνμπο: Στην elite κατηγορία του NBA, πάνω από ΛεΜπρόν και Ντόντσιτς

από AllAboutARIS
Το Athletic δημοσίευσε τους Top 125 παίκτες για τη σεζόν που έρχεται στο NBA και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στους κορυφαίους τέσσερις παίκτες της λίστας.

Το πλάνο που εφαρμόζει το Athletic είναι απλό. Χωρίζει τους αθλητές του NBA σε κατηγορίες. Δίχως ουσιαστικά να τους τοποθετηθεί σε μία λίστα, η οποία σταματάει στο Νο1. Τους χωρίζει σε κατηγορίες.

Για τη σεζόν 2022-2023 οι αθλητές είναι 125. Και χωρισμένοι σε πέντε κατηγορίες. Στην κορυφαία υπάρχουν μόλις 8 παίκτες. Και οι τέσσερις απ’ αυτούς θεωρούνται ελίτ, με «βαθμολογία» 1Α.

Ποιοι είναι αυτοί; Ο Στεφ Κάρι, ο Νίκολα Γιόκιτς, ο Κέβιν Ντουράντ και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Μόνο που ο Greek Freak είναι ο μοναδικός, στα τρία χρόνια ύπαρξης αυτής της κατηγοριοποίησης από το Athletic, που έχει σταθερό… πρόσημο 1Α!

Για παράδειγμα, στους υπόλοιπους παίκτες της πρώτης οκτάδας, στην κατηγορία 1Β είναι οι Λούκα Ντόντσιτς και Τζοέλ Εμπίντ, ενώ ένα σκαλοπάτι παρακάτω (1C) ο Καουάι Λέοναρντ και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς!

‘Ενα από τα ακριβότερα συμβόλαια στην ιστορία του NBA, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έλαβε την… πινακίδα του 5Α, ενώ οι Κλέι Τόμπσον και Μπεν Σίμονς είναι στο επίπεδο 3C, ενώ οι Τζέιμς Χάρντεν, Τζα Μοράντ, Άντονι Ντέιβις, Τζίμι Μπάτλερ και Τζέισον Τέιτουμ πλαισιώνουν την κατηγορία 2Α.

H top κατηγορία την τελευταία τριετία

Παίκτης 2022 2021 2020
Γιάννης Αντετοκούνμπο
Νίκολα Γιόκιτς
Κέβιν Ντουράντ
Στεφ Κάρι
Λούκα Ντόντσιτς
Τζοέλ Εμπίντ
Καουάι Λέοναρντ 1C 1B 1A
ΛεΜπρόν Τζέιμς 1C 1A 1A

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα