ΑΡΗΣ: Στη κορυφή της λίστας των ριμπάουντ

από Γιώργος Γκάτος

Με σχεδόν το 1/3 του πρωταθλήματος να έχει περάσει, ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στην κορυφή της στατιστικής κατηγορίας των ριμπάουντ.

Δίχως να έχει “δεινόσαυρο” για να μαζεύει με άνεση τα ριμπάουντ, αλλά με την ύπαρξη undersized ψηλών, οι “Κιτρινόμαυροι” βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας και αυτό είναι μια ομαδική δουλειά.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, μαζεύει 40 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, κάτι που την φέρνει έστω και οριακά στην κορυφή.

Κατά μέσο όρο, μέσα από την άμυνα της η ομάδα του ΑΡΗ μαζεύει 28 ριμπάουντ από τα 40 συνολικά. Βρίσκεται στην 2η θέση της σχετικής λίστας.

Το ίδιο συμβαίνει και στην επίθεση, όπου με 12 ριμπάουντ ανά αγώνα, οι “Κιτρινόμαυροι” βρίσκονται ξανά στην 2η θέση.

Τα ριμπάουντ δεν είναι… δουλειά των ψηλών

Η απλουστευμένη λογική, σημειώνει πως τα ριμπάουντ είναι δουλειά των ψηλών και πως για να τα διεκδικήσεις… χρειάζεσαι απλά ψηλούς παίκτες.

Τα δεδομένα είναι διαφορετικά για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, καθώς πέρα από τον “αθόρυβο” Σακούρ Τζούστον που βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής λίστας των ριμπάουντ στο πρωτάθλημα με 8 μ.ο./παιχνίδι, τα υπόλοιπα είναι μοιρασμένα.

Ζίριους Γουίλιαμς, Έρικ Λόκετ και Ολιβιέ Χάνλαν μετρούν κατά μέσο όρο 4,5 ριμπάουντ ανά αγώνα, συμβάλλοντας έτσι στην αμυντική ισορροπία της ομάδας.

Την διαφορά κάνει και ο Τζέιμς Κέλι σε αυτό το κομμάτι, καθώς με δύο εμφανίσεις του έχει καταφέρει να μαζέψει 26 ριμπάουντ.

Προτεινόμενα Άρθρα