ΑΡΗΣ Midea: Νίκησε Καρδίτσα και τώρα Γκραν Κανάρια

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ Midea ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με μία νίκη κόντρα στην Καρδίτσα με 89-76 και πλέον το μυαλό όλων είναι στην πρεμιέρα του Eurocup με την Γκραν Κανάρια.
Ο Γιάννης Καστρίτης για ακόμα έναν αγώνα είχε απουσίες αφού δεν αγωνίστηκαν οι Μποχωρίδης, Μπλούμπεργκς και Φίλλιο. Όμως όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με τον τεχνικό του ΑΡΗ να δοκιμάζει αρκετά σχήματα κυρίως στην άμυνα και με έμφαση στην πίεση του αντιπάλου. Σε αυτό το κομμάτι ο ΑΡΗΣ έδειξε βελτίωση μας και σχεδόν όλες οι πεντάδες που χρησιμοποίησε με αυτό τον στόχο, είχαν μεγάλη αποτελεσματικότητα. Αμυντικά οι «κίτρινοι» πίεσαν περισσότερο είτε παίζοντας ζώνη είτε «μαν του μαν», με αρκετές… παγίδες κυρίως προς του αντίπαλου ψηλούς.
Στην επίθεση υπήρχε μία μεγαλύτερη διάθεση συνεργασίας και… έξτρα πάσας, ενώ αρκετές φορές η μπάλα πήγε στον Ντε Σόουζα προκειμένου να αρχίσουν να μαθαίνουν και το παιχνίδι του Ανγκολέζου. Ο Γκάλινατ έδειξε να βρίσκει ρυθμό, ο Καρ ήταν και πάλι συνεπής, ενώ πολύτιμος ο Σλαφτσάκης στην επίθεση.
Ο ΑΡΗΣ έκλεισε την πρώτη περίοδο μπροστά με 24-20 και παρά ην πίεση της Καρδίτσας κατάφερε να προηγηθεί με 11 πόντους (45-34) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ επέβαλλε τον ρυθμό του μέσα από την πιεστική του άμυνα και η διαφορά άρχισε να αυξάνεται αλλά και να… παγιώνεται πάνω από τους δέκα πόντους. Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 66-53 στο 30ο λεπτό και παρά τα προβλήματα με τα φάουλ και την ένταση λόγω των σφυριγμάτων των διαιτητών, κράτησαν την ψυχραιμία τους και έφτασαν σχετικά εύκολα στο τελικό 89-76.
Τα δεκάλεπτα: 24-20, 45-34, 66-53, 89-76.

ΑΡΗΣ MIDEA: Σλαφτσάκης 15, Σανόγκο 9 (1), Τολιόπουλος 9 (1), Καρ 12 (2), Κατσίβελης 5 (1), Περσίδης 7 (1), Ντε Σόουζα 6, Χάρελ 9, Καλόγηρος, Γκάλινατ 17 (4).

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Δίπλαρος 5, Μπιουκάναν 5, Κλάσεν 11 (3), Καπετάκης, Μαλέλης 2, ΜακΚάλουμ 4, Ουάιτ 10, Σμιθ 6, Χρηστίδης 14, Αβδάλας 2, Σάιμπερτ 5 (1), Καμπερίδης 12 (4).

Προτεινόμενα Άρθρα