Γρόλλιος: “Πιστεύαμε στην δικαίωση της ομάδας – Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ βρίσκεται σε κομβικό σημείο” (vid)

από AllAboutARIS

Ο νομικός της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Χρήστος Γρόλλιος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS TV Basketball Edition, όπου μίλησε για την διπλή δικαίωση των “Κιτρινόμαυρων” σε Εφετείο και Αθλητικό δικαστή, αλλά και για την κατάσταση της ομάδας, που χρειάζεται στήριξη.

Διαβάστε παρακάτω ένα κομμάτι από την συνέντευξη του νομικού των “Κιτρινόμαυρων”:

Για την δικαίωση του ΑΡΗ (και) στο Εφετείο:

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε από τις 2 Αυγούστου. Ως σήμερα, χρειάστηκε να βρεθώ στην Αθήνα πάνω από 12 φορές. Στην αρχή, στην ΕΕΑ, προσπαθήσαμε με δύο αιτήσεις ανάκλησης να αλλάξουμε κάτι. Δεν κατέστη δυνατό μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, που βγήκε η δεύτερη απόφαση. Στη συνέχεια προσφύγαμε στο Διοικητικό Εφετείο με τον Γιώργο Γιαννόπουλο, σε μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε παράτολμη. Ακούσαμε διάφορες κριτικές και από άλλους νομικούς.

Πιστεύαμε στο Διοικητικό Εφετείο. Ήταν ένα σκαλοπάτι ώστε να μην επιβληθούν ποινές όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Αντιλαμβάνεστε ότι αν επιβάλλονταν οι ποινές, θα είχαμε ένα πρόβλημα με αντίκτυπο και στο αγωνιστικό κομμάτι. Είναι διαφορετικό να ξεκινάς με μείον βαθμούς. Στο ποδόσφαιρο μας είχε αγχώσει το -6, για παράδειγμα.

Η πρώτη δικαίωση μας ήταν στον Αθλητικό Δικαστή, ο οποίος είχε συνειδητοποιήσει ότι θα έπρεπε να περιμένει την ετυμηγορία του Εφετείου. Αναβλήθηκε η υπόθεση για δύο φορές, εντός της αγωνιστικής περιόδου, προκειμένου να μην εκτεθεί η διαδικασία. Δεν το κάναμε εκ του πονηρού, περιμέναμε απόφαση εντός αγωνιστικής περιόδου. Σε αρνητική απάντηση του ΑΣΕΑΔ, θα περιμέναμε απόφαση μετά το τέλος, άρα θα υπήρχε πρόβλημα.

Και ο Αθλητικός Δικαστής, αλλά και το Εφετείο, έκριναν ότι κακώς δεν χορηγήθηκε στον ΑΡΗ πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.”

Για την πορεία των γεγονότων και την εξέλιξη της υπόθεσης ως τη δικαίωση:

“Κρατήσαμε χαμηλούς τόνους. Έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις από την ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Οι υπόλοιπες ομάδες είχαν σχεδόν αποδεχθεί τις ποινές. Εκεί μεσολάβησε μέσα στον μήνα Αύγουστο μια διάταξη, αποκλειστικά για τον Κολοσσό και τον Απόλλωνα, αναφορικά με την εκπρόθεσμη υποβολή δικαιολογητικών. Με την τότε επικρατούσα άποψη, ο αθλητικός δικαστής δεν έμπαινε στην ουσία της υπόθεσης, παρά μόνο αποφάσιζε την αφαίρεση βαθμών. Ήταν -1 για εκπρόθεσμη αίτηση και από -3 ως -5 για τις υπόλοιπες. Εμείς το σταματήσαμε και δεν απεφάνθει κάτι ο αθλητικός δικαστής. 

Είναι σημαντικό να πω ότι ο Αθλητικός Δικαστής δεν είχε μπει στην ουσία να εξετάσει τα δικαιολογητικά των ομάδων που είχαν καταθέσει εκπρόθεσμα τους φακέλους τους. Τελικά, τους επιβλήθηκε ποινή -1. Παρότι η διάταξη έλεγε ότι πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.

Όλα τα έγγραφα θα έπρεπε να φέρουν ημερομηνία πριν τις 14 Ιουλίου. Εμείς, όταν κληθήκαμε να συμπληρώσουμε τον φάκελο με κάποια έγγραφα,δεν είχαν προσδιοριστεί από την ΕΕΑ ποια έγγραφα έπρεπε να συμπληρώσουμε ή να διευκρινίσουμε, ώστε να διασκεδάσουμε τις εντυπώσεις από κάποιες καταγγελίες  που έγιναν εκ παραδρομής είτε γιατί δεν γνώριζαν όσοι τις κατέθεσαν. Δεν ακούστηκε η πλευρά της ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Η απάντηση της ΕΕΑ ήταν ότι πλέον είναι πάρα πολύ αργά. 

Θα μπορούσε να εκληφθεί -μέσω των αιτήσεων ανάκλησης που καταθέσαμε- ως εκπροθέσμως υποβληθείσα η αίτηση μας. Αφού διαπιστώσαμε στις 3 Αυγούστου ποιες ήταν οι υποθέσεις που προκαλούσαν πρόβλημα, σπεύσαμε να συμπληρώσουμε τον φάκελο. Απάντησαν ότι ήταν πολύ αργά. Με αυτό το σκεπτικό, ενδεχομένως και οι ομάδες που εκπροθέσμως καταθέσαν τους φακέλους τους, να είχαν μέσα στον φάκελο τους έγγραφα μεταγενέστερα της 14ης Ιουλίου.

Άρα, θα μπορούσαν να έχουν την ίδια τύχη με τη δική μας υπόθεση. Επειδή έγινε αυτή η φωτογραφική πρόβλεψη, μόνο με μείον ένα τιμωρήθηκαν, μέχρι να «διαγραφεί» από το ΑΣΕΑΔ. Αν δεν καταφέρναμε να αναβάλουμε την εκδίκαση της υπόθεσης μας τον Ιανουάριο, θα είχαμε πρόβλημα. Δεν θα έμπαινε στην ουσία της υπόθεσης ο Αθλητικός Δικαστής και θα είχαμε σίγουρα την αφαίρεση βαθμών. Μετά θα μπορούσαμε να περιμένουμε μόνο το ΑΣΕΑΔ ή το Διοικητικό Εφετείο. Δηλαδή θα έπρεπε να περιμέναμε μέχρι σήμερα. Τελικά, ο Αθλ. Δικαστής μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, διότι προηγήθηκε η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τον Ηρακλή. Έτσι, είδε τα επιχειρήματα μας, έκρινε ότι θα έπρεπε να λάβουμε πιστοποιητικό και δικαιωθήκαμε πρώτα εκεί και σήμερα στο Εφετείο.

Συγκρίνω αυτή την υπόθεση, με το άρθρο 99. Είχαμε δουλέψει με μεθοδικότητα, μαζί με τον συνάδελφο Γιώργο Οικονόμου. Ήταν πολύ σημαντική υπόθεση τότε. Όπως τη συγκρίνω και με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για επανάληψη του ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ, το οποίο είχε διακοπεί. Τότε έγινε και με κόσμο, αφού υπήρξε παρέμβαση ίσως και για πρώτη φορά.”

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο, από το 20:35 και έπειτα:

Προτεινόμενα Άρθρα