Διπλό… αυτοπεποίθησης για ΑΡΗ Midea στο Περιστέρι

από Σταμάτης Μουρελής

 

Ο ΑΡΗΣ Midea ήταν καλύτερος στο Περιστέρι και επικράτησε δίκαια της τοπικής ομάδας με 82-75 σε μία νίκη που μπορεί βαθμολογικά να μην αλλάζει πολλά στην κατάταξη, αλλά ανεβάσει την αυτοπεποίθηση ενόψει των πλέι οφ.

Το χαμηλό σχήμα που επέλεξε ο Καστρίτης τον δικαίωσε με τον Σανόγκο να είναι εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση με 16 πόντους, ο Μπλούμπεργκς πρόσθεσε λύσεις από μακριά με 14 πόντους ενώ θετικότατοι οι Ντε Σόουζα με 9 πόντους και 5 ριμπάουντ, Κατσίβελης με 8 πόντους. Αυτός που έψαχνε ένα καλό παιχνίδι και το έκανε ήταν ο Σταρκ ο οποίος είχε 12 πόντους με 4 ασίστ. Ο Τολιόπουλος εγκλωβίστηκε στην άμυνα, ήταν άστοχος αλλά ουσιαστικός όταν χρειάστηκε, ενώ ο Χάρελ έδωσε και πάλι ώθηση στην άμυνα πρώτιστα ενώ επιθετικά πήρε προσπάθειες στο πρώτο μέρος.

Ο Καστρίτης ξεκίνησε με ένα χαμηλό σχήμα, με Σανόγκο και Μπλούμπεργκς στην ρακέτα και τον Χάρελ να βοηθάει στα ριμπάουντ από την περιφέρεια. Η ταχύτητα που είχαν οι «κίτρινοι» τους βοήθησε να πιέσουν, να κλέψουν… μπάλες και να σκοράρουν από μακριά. Έτσι ο ΑΡΗΣ MIdea προηγήθηκε με 6-17 στο πέμπτο λεπτό, το Περιστέρι δεν μπορούσε να αντιδράσει και η διαφορά έφτασε στους 13 πόντους (14-27) με την λήξη της πρώτης περιόδου.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, εμφανίστηκε στο παρκέ ο φετινός.. εφιάλτης του ΑΡΗ. Οι διαιτητές, οι οποίοι χρέωσαν με πέντε ομαδικά τους «κίτρινους» μέσα σε τρία λεπτά, χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Καστρίτη και γενικά έκαναν ότι μπορούσαν για να αλλάξουν την ροή ου αγώνα. Κάτι που πέτυχαν μιας και το Περιστέρι χάρη στις βολές και στην αδυναμία άμυνας του ΑΡΗ, έκανε έναα σερί 15-2α, να ισοφαρίσει σε 29-29 και λίγο αργότερα να προηγηθεί με 32-31 και με 40-37 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στην τρίτη περίοδο ο ΑΡΗΣ Midea έκανε ανάλογο ξεκίνημα με αυτό της πρώτης. Πίεση στην άμυνα, έλεγχος στα ριμπάουντ και ένας Μπλούμπεργκς να σκοράρει από μακριά, έδωσαν στους «κίτρινους» την δυνατότητα να γυρίσουν τον αγώνα και να προηγηθούν με 50-55 και με 51-60 στο 29ο λεπτό. Το τελευταίο λεπτά ήταν τραγικό με το Περιστέρι να μειώνει σε 57-60.

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου οι «κίτρινοι» έκλεψαν… μπάλες και βγήκαν στον αιφνιδιασμό για να κάνουν ένα σερί 7-0 και να προηγηθούν με 57-67. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν απάντηση στην πίεση του ΑΡΗ Midea ο οποίος κατάφερε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, φτάνοντας την διαφορά και στους 12 πόντους (63-75) στο 34ο λεπτό. Ακολούθησε ένα διάστημα με λάθη, όπου οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να μειώσουν στους 2 πόντους (73-75), με 76 δευτερόλεπτα για το τέλος με κάρφωμα του Χουγκάζ. Σε μία φάση όμως όπου ο Καστρίτης διαμαρτυρήθηκε για αντιαθλητικό του Τόμπσον στον Σανόγκο, η Τσαρούχα είδε την φάση και δικαίωσε το challenge του προπονητή του ΑΡΗ. Ο Σανόγκο έκανε το 73-77 και με δύο νέες βολές στο 73-79 στα 68 δευτερόλεπτα. Το Περιστέρι μείωσε σε 75-79 και ήρθε φάση του εξαιρετικού Κατσίβελη ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντο, πήρε και φάουλ με 33΄΄ για το φινάλε. Έχασε την βολή, το Περιστέρι δεν απάντησε και ο ΑΡΗΣ Midea την νίκη ε 82-75.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 40-37, 57-60, 75-82.

Δείτε τα στατιστικά

Προτεινόμενα Άρθρα