Με… γκάζια στο δεύτερο ημίχρονο, υποδέχθηκε όμορφα το 2024!

από Γιώργος Γκάτος

Ο ΑΡΗΣ πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και «καθάρισε» το παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας (76-63), με συνοπτικές διαδικασίες. Με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Τολιόπουλο (17 πόντους), Ρομπέρτο Γκάλινατ (15 πόντους) και Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς (13 πόντους) πανηγύρισε την 7η φετινή νίκη του. Μοναδικό πρόβλημα για τον ΑΡΗ ότι ο Κρις Μπάνκστον τραυματίστηκε στα μέσα του Β’ δεκαλέπτου και δεν επέστρεψε στο παρκέ.

Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδίκησε… δάφνες ποιότητας, με τον ΑΡΗ να υποπίπτει συνολικά σε 14 λάθη, κάτι που δεν του επέτρεψε να έχει συνέπεια και διάρκεια στο προβάδισμα του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό για τις δύο ομάδες, με το σκορ στο 11-7 μετά από 5 λεπτά αγώνα. Η μπάλα κυκλοφόρησε και βρέθηκαν καλές προϋποθέσεις για ένα καλάθι. Ο Μπλούμπεργκς με δύο τρίποντα έδωσε στον ΑΡΗ το μακρινό σουτ και ένα πρώτο προβάδισμα, με τον Τσαντ Μπράουν να τρυπάει το ζωγραφιστό των “Κιτρινόμαυρων” και το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 11-7.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη εμφάνισε δύο πρόσωπα. Έτρεξε ένα 10-4, για να κάνει το 27-18, τη μέχρι τότε μέγιστη διαφορά του αγώνα και δέχθηκε στο καπάκι ένα σερί 2-11. Με τα συνεχόμενα λάθη των ομάδων στην επίθεση, πήγαν πόντο για τα υπόλοιπα λεπτά. 4 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του ημιχρόνου, ο Γιάννης Καστρίτης κάλεσε τάιμ άουτ, ο Τζόναθαν Σταρκ πήρε τη μπάλα και με μερικές ντρίμπλες διέσχισε όλο το γήπεδο και ευστόχησε σε τρίποντο από τα 9 μέτρα για να διαμορφώσει το 35-31.

Η εικόνα του τρίτου δεκαλέπτου δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Ο ΑΡΗΣ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του σε δύο άξονες. Έσφιξε την άμυνα του, κλείνοντας τους χώρους στο ζωγραφιστό και περιόρισε κατά πολύ τα λάθη του στην επίθεση. Από τα 14 στο πρώτο ημίχρονο, υπέπεσε μόλις σε δύο στο τρίτο δεκάλεπτο και έφτασε την διαφορά ακόμα και στο +14.

Το μυαλό των Πατρινών είχε χαλάσει και για ένα ολόκληρο τέταρτο δεκάλεπτο επιχειρούσαν μακρινά σουτ, όσο ο ΑΡΗΣ αύξανε μονίμως τη διαφορά και διαχειριζόταν το παιχνίδι. Ο Βασίλης Τολιόπουλος με δύο διαδοχικά τρίποντα καθάρισε ουσιαστικά το παιχνίδι και έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (71-50) λίγο μετά από 35 λεπτά αγώνα. Αυτό που απέμενε από ένα χρονικό διάστημα και έπειτα, είναι η τελική κόρνα που είδε τον ΑΡΗ να παίρνει ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα, το πρώτο για το 2024.

Δεκάλεπτα: 17-14, 35-31, 56-41, 76-63

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά της αναμέτρησης

Προτεινόμενα Άρθρα