Ο Κάουαν, ο ρυθμός του και τα κερδισμένα φάουλ

από Γιώργος Γκάτος

Αν ο Κάουαν Jr δεν είχε προβλήματα με φάουλ κόντρα σε ΑΕΚ και Λαύριο, τότε ο χρόνος συμμετοχής του θα ξεπερνούσε και αυτόν του Ολιβιέ Χάνλαν.

Ο βραχύσωμος γκαρντ του ΑΡΗ, δεν βγαίνει εύκολα από τον παρκέ γιατί είναι μια μόνιμη πηγή απειλής σε πρώτο χρόνο, με λέι απ.

Δεν βγαίνει από το παρκέ επίσης γιατί ο Γιάννης Καστρίτης δεν δείχνει να εμπιστεύεται αλλού την οργάνωση του παιχνιδιού.

Ο 24χρονος γκαρντ δεν είναι αυτός που θα χαμηλώσει την ένταση για να παίξει η ομάδα του με αργό τέμπο, αλλά είναι αυτός που πολλές φορές θα κάνει το πρώτο βήμα για να κερδίσει το φάουλ ή για να δημιουργήσει ανισορροπία και να βρει ελεύθερη πάσα.

Το γεγονός πως κόντρα σε Ιωνικό και Κολοσσό έπαιξε σχεδόν σε όλο το ματς και έπειτα κόντρα σε ΑΕΚ και Λαύριο έχασε μεγάλο μέρος του αγώνα ελέω φάουλ, δεν τον έχει βοηθήσει να βρει ρυθμό.

Με την οξυδέρκεια που είχε χθες, παρά τα 8 λάθη (τα οποία έγιναν πολύ νωρίς στο παιχνίδι), κέρδισε 10 φάουλ από τους αντιπάλους του και εκτέλεσε 12 βολές. Ο Χάνλαν είναι πρώτος στη σχετική λίστα του πρωταθλήματος, με 39 κερδισμένα φάουλ και ακολουθεί ο Κάουαν με 36, δείχνοντας το πόσο εκρηκτικό είναι το δίδυμο που έχει δημιουργήσει ο Γιάννης Καστρίτης.

Είναι φυσιολογικό μια έλευση combo guard να αφαιρέσει “φόρτο” εργασίας από Κάουαν και Χάνλαν, όμως ο βραχύσωμος γκαρντ παιχνίδι με το παιχνίδι εγκλιματίζεται με το Ελληνικό πρωτάθλημα, κάτι που είναι απαραίτητο για την ηλικία του και τις παραστάσεις που έχει στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Μην ξεχνάμε και πως χθες, ήταν ο μόνος οργανωτής στην “δεκάδα” των “Κιτρινόμαυρων”, ελλείψει και του Στέλιου Πουλιανίτη.

Προτεινόμενα Άρθρα