Συνεχίζονται οι ευρωπαϊκές ζυμώσεις…

από Γιώργος Γκάτος

Η σεζόν ολοκληρώθηκε άδοξα για τον ΑΡΗ και αυτό δεν επηρέασε μόνο τη φετινή του βαθμολογική κατάταξη, αλλά και την ευρωπαϊκή του συμμετοχή τη νέα σεζόν.

Τόσο η διοίκηση του Αυτοκράτορα, όσο και ο Γιάννης Καστρίτης έχουν επισημάνει ότι θέλουν να δουν τον ΑΡΗ να επιστρέφει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη νέα σεζόν. Αυτός μάλιστα είναι και ο λόγος που ΑΡΗΣ-Καστρίτης δεν έχουν καθίσει επίσημα ακόμα στο τραπέζι για να ανανεώσουν τη συνεργασία τους.

Τερματίζοντας στην 8η θέση, οι “Κιτρινόμαυροι” πια εξαρτώνται κυρίως από το τι θα κάνουν… οι από πάνω τους αναφορικά με την Ευρώπη.

Ήδη έχουμε κάποιες ενδείξεις, με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι το Περιστέρι ετοιμάζεται να μεταφερθεί στο Eurocup, με τον Προμηθέα -που θα μειώσει και το μπάτζετ του- να ακολουθεί αντίθετο δρομολόγιο προς το Basketball Champions League. Ο ΠΑΟΚ φαίνεται πως θα παραμείνει κανονικά στο BCL.

Θολά είναι τα πράγματα για την ΑΕΚ. Μπορεί επίσημα να διαψεύδει ότι δε σκέφτεται κάτι άλλο πέρα από το BCL τη νέα σεζόν, όμως όσο περιμένει την απόφαση από το CAS μετά τη τιμωρία για κεκλεισμένων των θυρών το επόμενο έτος, εξετάζει όλες τις επιλογές της.

Τέλος υπάρχει και ο Κολοσσός, ο οποίος για να αγωνιστεί στην Ευρώπη θα πρέπει να δηλώσει ως έδρα κάποιο άλλο γήπεδο (πχ το ΟΑΚΑ), κάτι που θα ανεβάσει εξαιρετικά το κόστος και τη κούραση με τα συνεχόμενα ταξίδια. Ο Κολοσσός αποφεύγει γι’αυτό το λόγο να συμμετάσχει στην Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια και μένει να φανεί αν θα κάνει το ίδιο και τη φετινή σεζόν.

Πάντως, δύσκολα αναμένονται σύντομα εξελίξεις στον φάκελο “Ευρώπη”, αφού τόσο τα πρωταθλήματα, όσο και οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα