Τα "kick out" των ξένων και τα δύο "σενάρια"

από Αντώνης Γκάτζιος

Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τον ΑΡΗ μέσα στον Ιούνιο είναι αυτό των ξένων παικτών που αγωνίστηκαν φέτος στην ομάδα.

Η ΚΑΕ έχει το δικαίωμα μέχρι τα τέλη Ιουνίου να λύσει τα συμβόλαια των πέντε εκ των έξι ξένων (ο Μπορίς Νταλό ήδη αποτελεί παρελθόν), καταβάλλοντας ένα ποσό για το “kick out”. Αν επρόκειτο για έναν παίκτη, ίσως το θέμα να ήταν ήσσονος σημασίας, όμως από τη στιγμή που μιλάμε για πέντε, το ποσό που πρέπει να καταβληθεί είναι υπολογίσιμο, ειδικά για τη σημερινή οικονομική κατάσταση του ΑΡΗ. Το ποσό για κάθε “kick out” είναι εναρμονισμένο με το ύψος του συμβολαίου του κάθε παίκτη.

Αν δεν το κάνει αυτό ο ΑΡΗΣ μέχρι το τέλος του μήνα, ενεργοποιείται αυτόματα ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου του εκάστοτε παίκτη, με αυξημένες, μάλιστα, αποδοχές. Κάτι που στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει σαν «σενάριο» στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας. Ήτοι, θεωρείται απίθανο να συνεχίσει κάποιος από τους Τζόουνς, Μαγκί, Κάιζερ, Μπελ, Χάρις και την επόμενη χρονιά. Οι λόγοι είναι αγωνιστικοί αλλά όχι μόνο: Το θέμα της αποχής κλόνισε τις όποιες σκέψεις υπήρχαν για παραμονή κάποιων παικτών.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι και οι παίκτες από την πλευρά τους έχουν όρο για “kick out” στα συμβόλαια, μπορούν, δηλαδή, μέχρι τον Ιούλιο να καταθέσουν κάποιο ποσό και να μείνουν ελεύθεροι. Για να γίνει αυτό, βέβαια, πρέπει να έχουν βρει πρόταση από άλλη ομάδα και εύλογα με καλύτερους, οικονομικά, όρους.

Μένει να φανεί, στην περίπτωση που η ομάδα σχεδιαστεί με δεδομένο το ban, άρα και τις περιορισμένες επιλογές στην αγορά, αν αλλάξουν τα δεδομένα για κάποιον παίκτη. Θεωρητικά τις περισσότερες ελπίδες, από αγωνιστικής πλευράς, θα είχε ο Λάκι Τζόουνς, όμως ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου του πλησιάζει εξαψήφιο νούμερο, οπότε τα πράγματα είναι εξ ορισμού δύσκολα.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, στον ΑΡΗ θα έχουν κατασταλάξει αν θα ξεκινήσουν το σχεδιασμό με δεδομένα τα ban, ή αν υπάρχει έδαφος για το αντίθετο. Το τελευταίο θεωρείται πολύ δύσκολο, αφού οι περιπτώσεις είναι πολλές και τα χρήματα που απαιτούνται ακόμα περισσότερα. Στην περίπτωση που ο ΑΡΗΣ προχωρήσει με δεδομένα τα ban, οι επιλογές από την αγορά είναι λίγες και αρκετές εξ αυτών έξω δεν τις σηκώνει το βαλάντιο της ΚΑΕ. Και όπως καταλαβαίνει κάποιος, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για την ομάδα…

Το θέμα των ban θα παίξει το ρόλο του και στην υπόθεση του Γιάννη Καστρίτη. Ο Έλληνας κόουτς περιμένει στο ακουστικό του, κάνοντας παράλληλα μία προεργασία για οποιοδήποτε από τα δύο “σενάρια”.

Προτεινόμενα Άρθρα