Τα επιτεύγματα του Φλιώνη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι αριθμοί του νεαρού γκαρντ, μέσα από το… report του ΕΣΑΚΕ

Αν ο ΑΡΗΣ είχε ένα κέρδος από την χθεσινή ήττα στο “Ιβανώφειο”, αυτό ήταν ο Δημήτρης Φλιώνης. Ούτε όμως οι αρθιμοί που κατέγραψε ήταν αρκετοί για να πάρει τελικά η ομάδα το ροζ φύλλο αγώνα.

Αναλυτικά η στατιστική εικόνα του νεαρού γκαρντ αλλά και του ΑΡΗ συνολικά, μέσα από το report του ΕΣΑΚΕ: 

“*Η απουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη, του άνοιξε τον χώρο και ο Δημήτρης Φλιώνης πέραν του ότι ήταν μεταξύ αυτών που ήταν θετικοί για τον Άρη, έφτασε σε κάποια ατομικά επιτεύγματα…

*Με την 91η εμφάνιση του στην κατηγορία, ξεπέρασε τον Σάββα Ηλιάδη που είχε 90 παρουσίες στην τριετία 2006-09. Ο διεθνής γκαρντ “έπιασε” στη 19η θέση της αντίστοιχης λίστας τον Βαγγέλη Βουρτζούμη και τον Μιχάλη Πελεκάνο.

*Έχοντας 1/3 τρίποντα, έγινε ο 38ος παίκτης στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τα 50. Μετράει 50/148 (33,78%).

*Με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, έγινε ο 26ος παίκτης στη διαδρομή των “κιτρινόμαυρων” στην κατηγορία που έφτασε τις 100.

*Με το κλέψιμο που έκανε χθες, έφτασε τα 72 και έγινε ο 16ος της αντίστοιχης λίστας, προσπερνώντας τον Χάρολντ Έλις που έκανε 71 κλεψίματα αλλά σε μία μόνο σεζόν (1995-96).

Πέραν όσων πέτυχε ο Φλιώνης…

*Ο Σούλης Μαρκόπουλος έγινε ο 2ος της λίστας των προπονητών με τα περισσότερα ματς κανονικής περιόδου με τον Άρη, στη μετά-Ιωαννίδη εποχή και στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τα 70 και ξεπέρασε τον Αντρέα Ματσόν ενώ μπροστά του με 79 είναι ο Δημήτρης Πρίφτης.

*Ο Τζέιλεν Μόρις πήρε πολλές προσπάθειες (8/16 δίποντα, 1/3 τρίποντα) και με τα οχτώ εύστοχα δίποντα του, ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση των πρώτων αγωνιστικών. Την ίδια είχε στην πρεμιέρα ο Τζέρι Σμιθ του Ήφαιστου στην πρεμιέρα. Τα 16 σουτ δύο πόντων του Αμερικανού αποτελούν επίσης τη μεγαλύτερη επίδοση των 12 πρώτων αγώνων, αφού χθες είχε 14 ο Άντονι Λι του Πανιωνίου Su Casa.

*Μπορεί να μην βοήθησε επιθετικά έχοντας τρεις πόντους σε 33′ συμμετοχής, ωστόσο ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην κατηγορία με τις πέντε ασίστ που είχε χθες. Τόσες είχε στον 3ο ημιτελικό των πλέι οφ του 2013 (Πανιώνιος-Ολυμπιακός).

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Άρης δεν κατάφερε να βρει λύσεις από την περίμετρο. Τα τρία εύστοχα τρίποντα που είχε είναι η χειρότερη επίδοση των πρώτων 12 αγώνων της σεζόν, αφού ο Ήφαιστος είχε τέσσερα στην πρεμιέρα”.

Προτεινόμενα Άρθρα