Όσο πιο ανταγωνιστικός και… αλώβητος

από Αντώνης Γκάτζιος

Έναν αγώνα από τον οποίο δεν έχει πολλές απαιτήσεις δίνει σήμερα (26/10, 19:00, COSMOTE SPORT 4, ζωντανά από τον LIBERO FM 107.4) ο ΑΡΗΣ, στο "Νίκος Γκάλης" της Αθήνας κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τέτοιοι αγώνες έπαψαν να έχουν αγωνιστικό ενδιαφέρον, αναφορικά με τον τελικό νικητή. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έχει συγκεκριμένα ζητούμενα σήμερα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

1) Να παρουσιαστεί όσο πιο ανταγωνιστική μπορεί, απέναντι σε έναν αντίπαλο που υπερέχει σε ποιότητα και… ποσότητα, όμως έδωσε το βράδυ της Πέμπτης αγώνα στην Αγία Πετρούπολη και δε θα είναι «φρέσκος». Κακά τα ψέματα, στόχος του ΑΡΗ είναι να μη φύγει από την Αθήνα με διαφορά που δε θα αρμόζει στο όνομα και την ιστορία του.

2) Να επιστρέψει… όπως έφυγε. Ήτοι, να μην προκύψουν νέα προβλήματα τραυματισμών. Ο ΑΡΗΣ έχει «καεί» ήδη από τις απώλειες παικτών και δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για ακόμα μία. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μαρκόπουλος αναμένεται να μοιράσει όσο μπορεί τον χρόνο στους παίκτες του.

Το έργο του ΑΡΗ είναι έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολο και γίνεται δυσκολότερο με δεδομένες τις απουσίες των Λευτέρη Μποχωρίδη και Τζέιλεν Μόρις. Για να καταφέρει να σταθεί αξιοπρεπώς στο «Νίκος Γκάλης», πρέπει να έχει καλή άμυνα, αλλά και αντοχές, τις οποίες δεν είχε στους τελευταίους αγώνες, όπου στο τέταρτο δεκάλεπτο κατέρρευσε.

Το μυαλό των «κιτρινόμαυρων» έτσι κι αλλιώς είναι στην προσεχή αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου, όπου ελπίζουν να έχουν και κάποιο ή κάποια νέα πρόσωπα στο ρόστερ. Έτσι, το σημερινό ματς μπορεί να χρησιμεύσει και ως ένα δυνατό τεστ για τον καθοριστικό αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου.

Προτεινόμενα Άρθρα