Η αποφυγή της φθοράς των φάουλ, η ενέργεια και οι αλχημείες

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ διαθέτει οκτώ έμπειρους παίκτες και τρεις νεαρούς στην παρούσα φάση και ο Σούλης Μαρκόπουλος πρέπει να κάνει αλχημείες για να μείνει η ομάδα «φρέσκια» ως το τέλος και να διεκδικήσει τη νίκη κόντρα στον Ήφαιστο.

Ένα «πρέπει» για τον ΑΡΗ στον αγώνα της Λήμνου είναι να έχει ενέργεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να αποφύγει τη φθορά των φάουλ. Ο Ήφαιστος μαζί με τον Ιωνικό Νίκαιας είναι η πρώτη ομάδα της Basket League σε κερδισμένα φάουλ, με 141 σε έξι αγώνες. Ο ΑΡΗΣ ακολουθεί με δύο λιγότερα, όμως οι σημερινοί γηπεδούχοι έχουν σαφώς περισσότερες λύσεις και παίκτες για να «θυσιάσουν» αναφορικά με τα φάουλ.

Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να είναι προσεκτικοί και την ίδια ώρα να μην «αδειάσουν» από ενέργεια ειδικά στην 4η περίοδο, όπως έχει συμβεί πολλάκις φέτος. Έτσι, ο κόουτς του ΑΡΗ αναμένεται να εναλλάσσει σχήματά και πεντάδες.

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, απόντος του Τζόρτζε Γκάγκιτς,  πιθανότατα θα αγωνιστεί περισσότερο στη θέση του σέντερ, που άλλωστε φαίνεται και να του ταιριάζει περισσότερο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να χρησιμοποιηθεί αρκετά ο Διαμαντής Σλαφτσάκης στο «4», αλλά λογικά και να παίξει και ο Τζέιλεν Μόρις σ’ αυτήν τη θέση κατά περίσταση, ειδικά όταν ο Ήφαιστος θα αγωνίζεται με τον Μιχάλη Πελεκάνο ως πάουερ φόργουορντ.

Στην περιφέρεια, ο ΑΡΗΣ έχει να αντιμετωπίσει μία τετράδα Αμερικανών (Χάμοντς, Σμιθ, Λιτλ, Γκίλμπερτ) και πρέπει επίσης να προσέξει αμυντικά, όπως και να μη φθαρούν οι βασικοί παίκτες του (Τάλτον, Μόρις, Γκετσεβίτσιους), Φλιώνης).

Προτεινόμενα Άρθρα