Οι αλλαγές που φέρνει η αποχώρηση Σούλερ

από Αντώνης Γκάτζιος

Η επικείμενη αποχώρηση του Τζαμάλ Σούλερ από τον ΑΡΗ μόνο έκπληξη δεν προκαλεί. Και φυσικά θα έχει τις επιπτώσεις της στο ροτέισον της ομάδας.

Ο Αμερικανός ξεκινούσε σχεδόν ανελλιπώς στη βασική πεντάδα και αγωνιζόταν κατά μέσο όρο 22 λεπτά σε κάθε αγώνα. Με δεδομένο ότι ο έμπειρος γκαρντ δεν κατάφερε να προσφέρει αυτά που περίμεναν οι άνθρωποι του ΑΡΗ, αλλά και ο ίδιος, οι “κιτρινόμαυροι” θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν και αγωνιστικά από αυτήν την αποχώρηση.

Περισσότερο χρόνο αναμένεται να έχει ο Μάριο Λιτλ. Είναι ο πιο αξιόπιστος σουτέρ της ομάδας, καλός αμυντικός και αναμένεται να δει τα λεπτά συμμετοχής του να ανεβαίνουν, από τα 20:10 που μετρά έως τώρα.

Πιο ενεργό ρόλο στο ροτέισον αναμένεται να έχει και ο Γιάννης Σιδηροηλίας. Ο νεαρός γκαρντ έχει ανταπεξέλθει όσες φορές χρειάστηκε να μπει στο παρκέ, περισσότερο για “ειδικές αποστολές” και τώρα ανοίγει χώρος για τη μεγαλύτερη χρησιμοποίησή του.

Στο ροτέισον μπορεί να μπει και ο επίσης νεαρός Όμηρος Νετζήπογλου, μόλις λυθεί η εκκρεμότητα με τη φορολογική ενημερότητα και μπορέσει να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΚΑΕ. Ο 18χρονος γκαρντ πηγαίνει πολύ καλά στις προπονήσεις και περιμένει την ευκαιρία του.

Την ίδια ώρα, ο ΑΡΗΣ αναμένεται να παίξει περισσότερο χρόνο και με δύο γκαρντ. Ήτοι τους Δημήτρη Φλιώνη, Δημήτρη Σταμάτη μαζί με τον Μάριο Τσάλμερς στο παρκέ. Ο Αμερικανός προέρχεται από πολύ καλή εμφάνιση με το Λαύριο και μπορεί άνετα να παίξει  off ball και να απαλλαχθεί σε ένα βαθμό από το βάρος της οργάνωσης.

Το δεδομένο είναι ότι με την αποχώρηση του Σούλερ ανοίγει χώρος για τους υπόλοιπους γκαρντ του ΑΡΗ. Υπάρχουν 120 διαθέσιμα λεπτά ανά αγώνα για τρεις θέσεις της περιφέρειας και οι “κιτρινόμαυροι” ελπίζουν ότι τώρα θα βρουν καλύτερη ισορροπία στο ροτέισον. Σημειωτέον ότι στη θέση “3” μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο Διαμαντής Σλαφτσάκης, ειδικά τώρα που επέστρεψαν οι Μίλαν Μιλόσεβιτς και Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς.

Προτεινόμενα Άρθρα