Να σπάσει το απόστημα

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ έχει τον εαυτό του να κατηγορεί για το σερί των τεσσάρων ηττών που "τρέχει", όμως αν σε ένα ματς μπορεί να ειπωθεί ότι του έκλεψαν τον ιδρώτα, αυτό είναι το χθεσινό (3/4) με τον Κολοσσό.

Η οικτρή διαιτησία των Αναστόπουλου, Καλδίρη, Κάρδαρη “υπενθύμισε” το σημείο στο οποίο έχει περιέλθει το συγκεκριμένο κομμάτι του ελληνικού μπάσκετ. Μία κατάσταση η οποία είναι τραγική και μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού από την Basket League, δεν τυγχάνει ιδιαίτερης προσοχής, κάτι που βολεύει όσους κάνουν τα… δικά τους.

Στα τέλη Μαΐου θα προκύψει νέα διοίκηση στην ΕΟΚ. Ένα από τα πρώτα μελήματά της θα είναι να σπάσει το απόστημα της διαιτησίας. Να φέρει κάθαρση στο χώρο, είτε μέσω αλλαγής οργάνων, είτε διαιτητών, έτσι ώστε να μη γίνονται οι φίλοι του αθλήματος και των ομάδων μάρτυρες αγώνων – παρωδίας, σαν τον χθεσινό της Ρόδου.

Από την άλλη, μία λύση είναι να πάρει ο ΕΣΑΚΕ τη διαιτησία. Να ορίζουν οι ίδιες οι ομάδες (και όχι η Ομοσπονδία) επιτροπές, διαιτητές κτλ. και αν αδικούνται να ξέρουν ότι οι ίδιες είναι οι “υπεύθυνες”. Πάντως η τρέχουσα κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Φτάσαμε στο σημείο να χαιρόμαστε που διαιτητές φτάνουν το 50ό έτος της ηλικίας τους και… μας αδειάζουν τη γωνιά. Δεν είναι αυτό το μπάσκετ, τουλάχιστον δεν πρέπει να είναι. Ειδικά φέτος έχουμε γίνει μάρτυρες καραμπινάτων αλλοιώσεων αποτελεσμάτων και ο ΑΡΗΣ είναι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα, αφού στα δύο ματς με τον Κολοσσό και στο εντός με το Λαύριο… τον έσφαξαν στο γόνατο. Πέρα από τις δικές του (δεδομένες και χτυπητές) αδυναμίες, αν είχε πάρει δύο από αυτά τα τρία ματς τώρα θα ήταν σε άλλη κατάσταση και θέση.

Περιμένουμε, λοιπόν, να αλλάξει κάτι δραστικά. Να σπάσει το απόστημα. Γιατί αν κάποιους τους βολεύει το “ποιος ασχολείται με το μπάσκετ” που λέγεται κατά κόρον τελευταία, καλά θα κάνουν να αλλάξουν πλευρό…

Προτεινόμενα Άρθρα