Δολοφονία Άλκη: Ειρηνική διαμαρτυρία από γονείς και μαθητές (pics+vids)

από AllAboutARIS

Συγκέντρωση στη μνήμη του Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε στην οδό Θεοδώρου Γαζή, στην περιοχή της Χαριλάου πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 79ου δημοτικού σχολείου, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σημείο της στυγερής ενέδρας στην παρέα του Άλκη.

Η εκδήλωση που έχει ως βασικό μήνυμα την πάταξη της οπαδικης βίας και κάθε μορφής βίας, πλαισιώνουν και άλλοι σύλλογοι, φορείς αλλά και κάτοικοι της περιοχής Χαριλάου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 79ου Δημοτικού Σχολείου, Δήμητρα Χριστοφορίδου, δήλωσε ότι πρόκειται για μια ειρηνική διαμαρτυρία στην οποία συμμετέχουν γονείς μαζί με τα παιδιά τους, που στόχο έχει να στείλει το μήνυμα ότι η βία πρέπει να εκλείψει. «Ο Άλκης δολοφονήθηκε μπροστά στο σχολείο μας, και αυτό ήταν κάτι που μας συγκλόνισε. Θέλαμε να αντιδράσουμε σε αυτή την ωμή βία η οποία κατακλύζει τη ζωή μας σε καθημερινή βάση και έτσι διοργανώσαμε αυτή την ειρηνική διαμαρτυρία για να δείξουμε επιτέλους ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να σταματήσει αυτή η βία για να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και να είναι ασφαλή», επισήμανε.

Η ίδια σημείωσε ότι τα παιδιά παρά τη μικρή τους ηλικία και την απλότητά τους εκφράστηκαν μιλώντας με τους γονείς τους λέγοντας «μαμά, αν με ρωτήσουν τι ομάδα είμαι, εγώ θα φύγω θα τρέξω». Επίσης είπαν ότι δεν θέλουν να χρησιμοποιούν αντικείμενα στο σχολείο, όπως κασετίνες κτλ, που έχουν χαρακτηριστικά ομάδων.

«Κάνουμε αυτή τη διαμαρτυρία για να φωνάξουμε ότι η βία οποιασδήποτε μορφής πρέπει να σταματήσει», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ίδιου σχολείου, Νίκος Καγιαλής.

Προτεινόμενα Άρθρα