Είχε… και δεν είχε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ενα ρόστερ… γεμάτο στα χαρτιά και τα αγωνιστικά λεπτά στα οποία αποτυπώνεται η διαχείριση από τον Άκη Μάντζιο

Οι κινήσεις του ΑΡΗ το περασμένο καλοκαίρι και εκείνες του Θεόδωρου Καρυπίδη στην εκπνοή των μεταγραφών πέρυσι, δημιούργησαν ένα ρόστερ άφθονων επιλογών για τον ΑΡΗ.

Η αφθονία ενισχύθηκε με τις μεταγραφές του περασμένου Ιανουαρίου, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν έχει σημασία πόσους παίκτες έχει ένας προπονητής αλλά σε πόσους από αυτούς μπορεί να βασιστεί.

Ο Άκης Μάντζιος κλήθηκε να διαχειριστεί αυτό το πλούσιο υλικό, συναντώντας όμως και προβλήματα στον δρόμο του.

Οι τραυματισμοί ήταν ένα από αυτά αλλά όχι εκείνοι που έπαιξαν τον πρώτο ρόλο ώστε ο Έλληνας τεχνικός να στηριχτεί σταδιακά σε ένα συγκεκριμένο γκρουπ ποδοσφαιριστών. Δημιούργησαν βέβαια και αυτοί κάποιες δυσκολίες, περισσότερο όμως ο Μάντζιος “πονοκεφάλιασε” με παίκτες από τους οποίους υπήρχαν προσδοκίες στις οποίες δεν ανταποκρίθηκαν.

Το “είχε… και δεν είχε” δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα για τον 51χρονο τεχνικό, με αποτέλεσμα να στηριχτεί επί το πλείστον σε 16 παίκτες.

Τόσοι ήταν εκείνοι που ξεπέρασαν τον αριθμό των 1.000 λεπτών στη φετινή σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις. Ρόουζ, Κουέστα, Γκάνεα, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο, Ματίγια, Μπερτόγλιο, Γκάμα, Μάνος, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Σίλβα, Ματέο και Μαντσίνι.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ακόμα μία πιο ξεχωριστή κατηγορία παικτών που ξεπέρασαν τα 2.000 αγωνιστικά λεπτά και δεν συμπληρώνουν ούτε ενδεκάδα! Ρόουζ, Σάσα, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Μάνος, Γκάμα, Μπερτόγλιο και Μαντσίνι.

Η… σπέσιαλ κατηγορία αφορά εκείνους που έφτασαν τα 3.000 λεπτά αλλά είναι μόλις δύο. Ρόουζ και Σάσα… Κανένας άλλος δεν τα κατάφερε, αν και ο Γκάμα έφτασε κοντά με 2.966 λεπτά.

Προτεινόμενα Άρθρα