Η Μάντσεστερ Σίτι ισοφάρισε ρεκόρ 57 ετών

από AllAboutARIS

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε άνετα με 3-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και προκρίθηκε στον τελικό του FA Cup, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μπράιτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «πολίτες» κατέγραψαν ένα εντυπωσιακό ρεκόρ αφού έγιναν οι πρώτοι που προκρίνονται στον τελικό της διοργάνωσης χωρίς να δεκτούν κάποιο γκολ στα νοκ-άουτ, μετά την Έβερτον τη σεζόν 1965-1966.

Τη φετινή σεζόν η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετώπισε στο θεσμό τις Τσέλσι, Άρσεναλ, Μπρίστολ Σίτι, Μπέρνλι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και κατάφερε να κρατήσι πέντε φορές την εστία της ανέπαφη. Αρχικά στον 3ο γύρο οι «σίτιζεν» συνέτριψαν με 4-0 την Τσέλσι στο «Έτιχαντ» χάρη σε γκολ των Ριγιάντ Μαχρέζ (2), Γιούλιαν Άλβαρεζ και Φιλ Φόντεν.

Στον 4ο γύρο η κληρωτίδα έφερε αντιμέτωπους τους δύο πρωτοπόρους της Premier League. Τελικά αυτή που προκρίθηκε ήταν η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Άρσεναλ με το γκολ του Νέιθαν Άκε στο 64΄ της αναμέτρησης. Στη φάση των «16» η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κλήθηκε να ταξιδέψει στο «Άστον Γκέιτ» για να παίξει κόντρα στη Μπρίστολ Σίτι. Το παιχνίδι αποδείχθηκε αρκετά εύκολο για τους φιλοξενούμενους αφού νίκησαν με 3-0 με δύο γκολ του Φόντεν και ένα του Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Στα προημιτελικά ήταν η σειρά της Μπέρνλι του Βενσάν Κομπανί να αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι. Το εμπόδιο των «κλάρετς» αποδείχθηκε αρκετά χαμηλό αφού οι «πολίτες» θριάμβευσαν με 6-0 με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να πετυχαίνει χατ-τρικ και τους Γιούλιαν Άλβαρεζ (2) και Κόουλ Πάλμερ να χρίζονται και αυτοί σκόρερ. Στα ημιτελικά η Μάντσεστερ Σίτι έπαιξε για τρίτη συνεχόμενη φορά με ομάδα της Championship. Αυτή τη φορά θύμα της ήταν η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία ηττήθηκε με 3-0, με τον Ριγιάντ Μαχρέζ να πετυχαίνει χατ-τρικ και να γράφει τη δική του ιστορία.

Η τελευταία ομάδα που έφτασε στον τελικό του FA Cup χωρίς να δεχτεί γκολ ήταν η Έβερτον την περίοδο 1965-1966. Τότε οι «Toffees» είχαν αποκλήσει τις Σάντερλαντ (3-0), Μπέτφορντ Τάουν (0-3), Κόβεντρι (3-0), Μάντσεστερ Σίτι (0-0, 2-0) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0). Αξίζει να σημειωθεί πως τελικά η Έβερτον κατέκτησε το τρόπαιο αφού επικράτησε στον τελικό με 3-2 της Σέφιλντ Γουένστεϊ, σε ένα παιχνίδι που βρέθηκε να χάνει με 0-2.

Πηγή: sportal.gr

Προτεινόμενα Άρθρα