Η ρεβάνς και η ειδική διαχείριση του Γκρέι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η αποθέωση από την απαξίωση χωρίζονται από μία πολύ μικρή απόσταση στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρο.

Την τελευταία εβδομάδα ο Άντρε Γκρέι έζησε αυτό το δρομολόγιο, διώχνοντας γρήγορα από πάνω του τη χαμένη ευκαιρία της Λιβαδειάς.

Την “κουβαλούσε” για μέρες… Στα μάτια του κόσμου αλλά πρωτίστως μέσα στο μυαλό του. Έψαχνε να πάρει πρώτα μία ρεβάνς από αυτόν και το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό προσφερόταν ως μία καλή ευκαιρία.

Ο επιθετικός έχει πολλά περισσότερα βλέμματα στραμμένα πάνω του και αυτή τη μοίρα που τον θέλει να βάζει δύσκολα γκολ αλλά ενίοτε να χάνει κάποια εύκολα. Το δήλωσε και ο ίδιος χθες, αφού πρώτα σκόραρε τρία.

Δύο κανονικά, ένα που μέτρησε και ένα που ορθώς ακυρώθηκε. Ο Τζαμαϊκανός απέδειξε πάλι την εκτελεστική του δεινότητα στην περιοχή, έστω και αν στο τέλος χάνει ένα πολύ εύκολο γκολ.

Αυτό που μέτρησε ήταν σαφώς πιο δύσκολο και ήταν η ρεβάνς που έψαχνε, Ένα γκολ που συνδυάστηκε και με μία συνολικά καλή εμφάνιση από πλευράς του.

Ο Γκρέι ήταν πιστός στο στατιστικό που τον θέλει να σκοράρει ένα γκολ ανά τέσσερις τελικές-ουσιαστικά βέβαια πέτυχε δύο- όντας παράλληλα πολύ λειτουργικός στο επιθετικό τρίτο της ομάδας. Και το δείχνουν οι 42 επαφές του, όπως και οι 19/27 πάσες με ποσοστό 70%.

Πιο φρέσκος και με διάρκεια

Μία διαφορά του χθεσινού Γκρέι με άλλα ματς ήταν το παραπάνω “κλικ” φρεσκάδας και διάρκειάς του στο παιχνίδι, το οποίο δεν είναι τυχαίο.

Ο Πάρντιου έκανε λόγο στις δηλώσεις του για έναν διαφορετικό τρόπο προπόνησης και πιο εξειδικευμένα πράγματα.

Σε εβδομαδιαίους κύκλους προπονήσεων που ο Γκρέι δούλευε σε φουλ ρυθμούς, υστερούσε αρκετά στα παιχνίδια. Ένα στοιχείο που πρόσεξαν στον ΑΡΗ, για αυτό πλέον προπονείται σε πιο χαλαρό τέμπο μέσα στην εβδομάδα και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα με τον Νίκο Αμανατίδη και με επίκεντρο να ενισχύσει τις εντάσεις του μέσα στο παιχνίδι.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι ο Γκρέι να σταθεροποιήσει τις καλές εμφανίσεις του και κυρίως τη συχνότητά του στο σκοράρισμα. Με το χθεσινό έφτασε τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα, όμως στον ΑΡΗ θέλουν το κάτι παραπάνω που πιστεύουν ότι ο παίκτης μπορεί να προσφέρει.

Προτεινόμενα Άρθρα