Μισό χρόνο μετά και… στο νήμα!

από Νίκος Παπαδόπουλος

ΑΡΗΣ και Λίντσεϊ Ρόουζ ξανά μαζί μετά από 2,5 χρόνια, όσα και η διάρκεια της πρώτης κοινής τους πορείας από το Γενάρη του 2019 ως το καλοκαίρι του 2021.

Χειμώνα είχε πρωτοέρθει ο Γάλλος στην Ελλάδα και χειμώνα επιστρέφει, σε μία κίνηση που ο ίδιος ήθελε όσο τίποτα… Έπρεπε όμως να περιμένει την ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά ώστε το “φλερτ” να καταλήξει σε “γάμο”. Έξι μήνες συγκεκριμένα.

Οι δύο πλευρές μίλησαν για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι. Τότε ο Ρόουζ έριξε νερό στο κρασί του για να μειωθεί η απόσταση στο οικονομικό, αλλά ήταν ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα που ήταν κυρίως αντίθετος και παρά την θετική εισήγηση του προπονητή.

Οι μήνες πέρασαν και ο Ρόουζ έψαχνε την ομάδα που θα του προσέφερε τον χρόνο συμμετοχής που δεν έβρισκε φέτος στη Λέγκια Βαρσοβίας. Το τελευταίο διάστημα είχε κάποιες καλές προτάσεις στα χέρια του και φαινόταν να κλείνει προς τον Απόλλωνα Λεμεσού με τον οποίο ήταν σε πολύ προχωρημένες επαφές. Η Κύπρος άλλωστε είναι σαν την Ελλάδα και ο Γάλλος έψαχνε κάτι τέτοιο κυρίως για οικογενειακούς λόγους. Πάντα όμως είχε στο μυαλό του και τον ΑΡΗ.

Το ενδιαφέρον των “κιτρινόμαυρων” προέκυψε ουσιαστικά ανήμερα των Χριστουγέννων , όταν και ο παίκτης ενημερώθηκε σχετικά. Για τον ίδιο δεν τέθηκε θέμα σκέψης ή ο,τιδήποτε άλλο, φτάνοντας χθες σε καταρχήν συμφωνία με την ομάδα που έχει στιγματίσει την καριέρα του και στην οποία όπως φαίνεται θέλει να ρίξει τίτλους τέλους.

Στον ΑΡΗ ζύγισαν τα δεδομένα και τις δυσκολίες της αγοράς λόγω Γενάρη, όπως και την ανάγκη που υπήρχε στο ρόστερ. Ο Άκης Μάντζιος ήθελε έναν έτοιμο στόπερ για να βγει ο γεμάτος Ιανουάριος και να μην… τεντώσουν Φαμπιάνο και Μπράμπετς. Ο Ρόουζ είναι έτοιμος όπως είπε στους ανθρώπους της ομάδας, με το πλεονέκτημα ότι δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Εάν όντως ο 32χρονος στόπερ είναι σε φάση “μπαίνω και παίζω” θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για το δεύτερο μισό της σεζόν και κυρίως για τον κρίσιμο Ιανουάριο. Δίχως να λησμονείται φυσικά το ποδοσφαιρικό νεύρο του, το οποίο μπορεί να φανεί χρήσιμο εντός των αποδυτηρίων.

Ο Ρόουζ αναμένεται πιθανότατα σήμερα στη Θεσσαλονίκη -διαφορετικά το αργότερο ως αύριο- για να υπογράψει το συμβόλαιό του και να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Μάντζιου.

Προτεινόμενα Άρθρα