Ξέσπασε με πεντάρα στην Εσθονία και παρέμεινε στο παιχνίδι της πρόκρισης η Σουηδία

από AllAboutARIS

Ξέσπασε στο Ταλίν και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης η Σουηδία! Με πλουραλισμό στην επίθεση και πέντε διαφορετικούς σκόρερ, η ομάδα του Γιάννε Άντερσον επικράτησε με το εντυπωσιακό 5-0 της Εσθονίας στην 5η αγωνιστική του έκτου ομίλου και παρέμεινε στο -4 από Βέλγιο και Αυστρία, διατηρώντας τις όποιες ελπίδες της για πρόκριση στο Euro 2024!
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Σουηδία χρειάστηκε μόλις 18 λεπτά για να παραβιάσει την εστία της Εσθονίας με τον Γκιοκέρες να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο σουτ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Κουλουσέφσκι με έξοχη ατομική προσπάθεια νίκησε τον Χάιν, για το 2-0.
Στο 29′ ο Ίσακ άγγιξε το 3-0, το οποίο εν τέλει κατάφερε να κάνει δέκα λεπτά αργότερα με υπέροχη κεφαλιά, διαμορφώνοντας το σκορ για το πρώτο μέρος.
Το τέμπο δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο με τη Σουηδία να κυνηγά και άλλα γκολ προκειμένου να ανακτήσει ψυχολογία και να έχει ελπίδες πρόκρισης έστω με το κριτήριο των υπέρ της τερμάτων.
Ο Φόρσμπεργκ στο 51′ νικήθηκε από τον Χάιν σε σουτ που εξαπέλυσε, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο μέσος της Λειψίας είδε ξανά τον πορτιέρε της Άρσεναλ να του λέει όχι σε πλασέ εξ επαφής.
Στο 74′ ο Κουάισον έβαλε και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ κάνοντας με κεφαλιά το 4-0, με τον Γιάσπερ Κάρλσον να βάζει το «κερασάκι στην τούρτα» διαμορφώνοντας και αυτός με κεφαλιά το τελικό 5-0.

Προτεινόμενα Άρθρα