Ο Μάντζιος θέλει να “ξεκλειδώσει” τον Κάρλσον

από Νίκος Παπαδόπουλος

O Άκης Μάντζιος έχει ως προτεραιότητα το στοίχημα της συνολικής αλλαγής του ΑΡΗ προς το καλύτερο, κομμάτι της οποίας αποτελεί και η ατομική αλλαγή.

Το ρόστερ περιλαμβάνει περιπτώσεις-στοιχήματα για τον Έλληνα τεχνικό. Παίκτες αξίας που δεν προσφέρουν έως τώρα τα αναμενόμενα και ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον.

Οι πρώτοι… ψίθυροι για τον Σουηδό ξεκίνησαν από τα παιχνίδια με τη Ντιναμό Κιέβου και την… απουσία του από τον ρόλο του παίκτη που θα ήταν ικανός να κάνει τη διαφορά για τους “κιτρινόμαυρους”.

Η εμφάνισή τους έγινε ξανά στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και με αποκορύφωμα αυτό κόντρα στην Κηφισιά, όπου με τις ευκαιρίες που απώλεσε στο δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε μοιραίο για την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Κι όμως.. υπάρχει μέσα στο παιχνίδι του ΑΡΗ

Βάζοντας κάτω φάσεις και κυρίως αυτές των γκολ, ο Κάρλσον… είναι εκεί. Συμμετέχει και μάλιστα σημαντικά.

-Στον ΟΦΗ είναι αυτός που “σπάει” στον χώρο για τον Μοντόγια και ακολουθεί η ασίστ του Ισπανού στον Μορόν.

– Στο πρώτο γκολ με τον Αστέρα Τρίπολης γεμίζει εύστοχα -και με το κακό του πόδι- για τον Μορόν στο πίσω δοκάρι και την ασίστ του Ισπανού στον Σαμόρα.

– Το 3-0 με τον Παναιτωλικό ξεκινάει από δικό του καλοεκτελεσμένο κόρνερ που φέρνει το δοκάρι του Φαμπιάνο και το γκολ του Χριστοδουλόπουλου

H 2η θέση στις τελικές και τα γεμίσματα

Μετά τις 19 τελικές του Μορόν, ο Κάρλσον είναι ο μοναδικός στο ρόστερ που έχει διψήφιες και συγκεκριμένα 11, με τις οκτώ να είναι μέσα από την περιοχή στην οποία πατάει αρκετά.

Παράλληλα έχει τα περισσότερα εύστοχα γεμίσματα στην περιοχή (9). Ψηλό νούμερο για τον ΑΡΗ αλλά χαμηλό γενικότερα στη λίγκα, με δεδομένο ότι η ομάδα προσεγγίζει την περιοχή έχοντας περισσότερο τη μπάλα κάτω και όχι στον αέρα.

Οι απαιτήσεις και ο εξτρά χρόνος που ίσως χρειάζεται

Ολα τα παραπάνω δεν είναι άσχημα για έναν παίκτη, όμως δεν είναι αρκετά ειδικά για έναν ποδοσφαιριστή επιπέδου Κάρλσον.

Ο 29χρονος ήρθε πολυδιαφημισμένος με βαρύ βιογραφικό, καλή ηλικία και ποδοσφαιρικά στοιχεία που είναι “όπλα” για να κάνει τη διαφορά.

Δεν είναι τόσο ότι δεν προσπαθεί αλλά φαίνεται να του λείπει αυτό το… κάτι. Η στιγμή ή η περίοδος που θα απελευθερωθεί και θα ξεκλειδώσει, ίσως έχοντας ανάγκη και χρόνο προσαρμογής σε ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον από εκεί που βίωνε για 1,5 χρόνο στην Ιαπωνία.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα