“Πάρτι” για την Κροατία, γλίτωσε στο 88′ η Τουρκία

από AllAboutARIS

Η ομάδα του Στέφαν Κουντζ βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, αφού η Αρμενία είχε προηγηθεί και έμοιαζε έτοιμη για μια σπουδαία νίκη αλλά οι γηπεδούχοι γλίτωσαν στο φινάλε (1-1).

Κάπως έτσι, οι Τούρκοι παρέμειναν πρώτοι και με… μαξιλαράκι ασφαλείας από την Αρμενία, αφού βρίσκονται στο +3 αλλά έχουν τη μεταξύ τους ισοβαθμία. Την ίδια ώρα, βλέπουν όμως την Κροατία να έρχεται φουριόζα για την πρωτιά που θα κριθεί όπως φαίνεται ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Το ματς ήταν εξαιρετικό ανάμεσα στις δύο ομάδες, με γρήγορο ρυθμό και μπόλικες καλές φάσεις μπροστά στις εστίες, αλλά ήταν φανερό πως αμφότερες είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Κάπως έτσι, το πρώτο μέρος πέρασε… αναίμακτα και χωρίς σκορ (0-0), αλλά το δεύτερο ξεκίνησε με γκολ. Ήταν το 49ο λεπτό όταν ο Ντασιάν εκμεταλλεύτηκε τα διαδοχικά τσαφ στην αντίπαλη άμυνα, με αποκορύφωμα το «ζεϊμπέκικο» του Τσελίκ για να σκοράρει από κοντά και να παγώσει το Εσκισεχίρ (0-1).

Η Τουρκία ανέβασε ρυθμό στη συνέχεια, πήρε μέτρα στο γήπεδο και πίεζε, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό και δυσκολευόταν να φτιάξει κλασικές ευκαιρίες. Τουλάχιστον, όμως, κατάφερε να βρει στην καλύτερή της φάση το γκολ της ισοφάρισης με τον Γιλντιρίμ στο 88’, με τον σκόρερ να έχει μπει οκτώ λεπτά νωρίτερα και να αποδεικνύεται λυτρωτής για την ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Στο άλλο ματς που διεξήχθη την ίδια ώρα, η Κροατία φιλοδώρησε με πέντε γκολ τη Λετονία (5-0) και βρίσκεται στο -3 από την κορυφή, έχοντας και δύο ματς λιγότερα.

Ο Πέτκοβιτς με τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 3’ άνοιξε το σκορ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο σκόρερ έγινε δημιουργός και ο Ιβάνουσετς έγραψε το 2-0. Ο Πέτκοβιτς σκόραρε ξανά στο 44’ για να στείλει την ομάδα του με αέρα τριών τερμάτων στα αποδυτήρια.

Η Κροατία κυριαρχούσε και η Λετονία απλώς προσπαθούσε να μην δεχτεί άλλα γκολ. Δεν το κατάφερε, αφού ο Κράμαριτς στο 68’ έγραψε το 4-0, με τον Πάσαλιτς δέκα λεπτά αργότερα να βάζει το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 5-0.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Τουρκία-Αρμενία 1-1
(88’ Γιλντιρίμ – 49’ Ντασιάν)

Κροατία-Λετονία 5-0
(3’, 44’ Πέτκοβιτς, 13’ Ιβάνουσετς, 68’ Κράμαριτς, 78’ Πάσαλιτς)

Προτεινόμενα Άρθρα