Η σοβαρότητα, η ουσία της εποχής και μία… δέσμευση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι συνεντεύξεις Τύπου της Τετάρτης, μας έβαλαν για τα καλά στο κλίμα της Ευρώπης και της πρώτης αναμέτρησης με τη Γκόμελ.

Πλέον έχουμε μπει σε διαδικασία αντίστροφης μέτρησης για την πρεμιέρα του ΑΡΗ στο Conference, με την ελπίδα ότι δεν θα αποτελέσει αρχή… και τέλος όπως άλλες χρονιές.

Το μυαλό του κλαμπ και του περίγυρου είναι στους ομίλους. Για να φτάσει όμως η ομάδα στην επίτευξη αυτού του στόχου ή στη διεκδίκησή του μέσω των πλέι οφ, σε έναν μήνα από τώρα περίπου, έχει πολύ δρόμο μπροστά της και εμπόδια που θα συναντήσει.

Το πρώτο είναι οι Λευκορώσοι και το θετικό που βγαίνει από τις… αναμενόμενες δηλώσεις Μπούργος-Νταμπό, είναι μία σοβαρότητα ως προς την προσέγγιση των επόμενων δύο αγώνων.

Αμφότεροι έδειξαν αισιόδοξοι αλλά και προσγειωμένοι, αντιλαμβανόμενοι ότι ο ΑΡΗΣ οφείλει να αποδείξει μέσα στο γήπεδο τον… περίφημο τίτλο του φαβορί που “κουβαλάει” σε αυτό το ζευγάρι.

Πολλές φορές έχουμε… καεί σε θέμα προκρίσεων και διαχείρισης πνευματικής ετοιμότητας. Οση και να είναι η διαφορά ποιότητας με τη Γκόμελ, όσο και αν η διεξαγωγή των δύο αγώνων στο “Βικελίδης” ενισχύει τις πιθανότητες του ΑΡΗ, οφείλει να είναι ταπεινός αλλά και χωρίς φόβο φυσικά.

Αυτό αποτυπώθηκε στα όσα δήλωσαν Μπούργος και Νταμπό, περνώντας ουσιαστικά και το κλίμα που επικρατεί μέσα στα αποδυτήρια. Ένα αρκετά θετικό στοιχείο, το οποίο πρέπει να αποτυπωθεί και μέσα στο γήπεδο.

O ΑΡΗΣ ξεκινάει τη σεζόν με αύρα, αυτοπεποίθηση και την ελπίδα για την εφικτή υπέρβαση των ομίλων, μαζί με μία δέσμευση από τον Θεόδωρο Καρυπίδη.

Ο χαιρετισμός του προέδρου της ομάδας πριν από κάθε πρώτο επίσημο ματς, είναι κάτι σαν… έθιμο. Φέτος όμως υπάρχει μία διαφορά και η τοποθέτηση που εμμέσως ανεβάζει τον πήχη, κάνοντας λόγο για το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων χρόνων. Στα χαρτιά φαίνεται ότι πλησιάζει πολύ κοντά σε αυτό, αλλά πρέπει να αποτυπωθεί και στο γήπεδο.

Η διάθεσή του βέβαια έχει φανεί με τις στοχευμένες κινήσεις που έγιναν έως τώρα και με την μεγάλη οικονομική υπέρβαση στην περίπτωση του Μάνου Γκαρθία.  Ισως όμως να προϊδεάζει και για όσα μπορεί να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, αφού οι μεταγραφές ακόμα δεν έκλεισαν και υπάρχουν κάποια λίγα κενά, κυρίως στο φορ και στα στόπερ.

Ο Μινγκέθα εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο. Πολύ δύσκολο αλλά ο ΑΡΗΣ θα το παλέψει και αυτό ή κάτι κοντά σε αυτό το επίπεδο παίκτη, που είναι και το “θέλω” του.

Για την ώρα, ας τα αφήσουμε στην άκρη τα μεταγραφικά. Το ματς με τη Γκόμελ είναι προ των πυλών και το αγωνιστικό βρίσκεται στο πρώτο πλάνο. Ένα παιχνίδι στο οποίο το ζητούμενο για τον ανέτοιμο -φυσιολογικά- ΑΡΗ δεν είναι να παίξει ποδόσφαιρο ή να ενθουσιάσει αλλά να κάνει τη δουλειά του και το πρώτο βήμα για μία μακρά πορεία στην Ευρώπη φέτος.

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα