Τα εξτρέμ που τον… πονούν και η περίπτωση Πάλμα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ήττα στη Λαμία ήταν ένα αποτέλεσμα λαθών ημέρας αλλά και διαχρονικών παθογενειών της φετινής σεζόν, όπως αυτή των εξτρέμ που δυστυχώς διογκώνεται.

Ο Ματέο Γκαρσία κατάφερε να είναι σημείο αναφοράς ως πλάγιος στα τελευταία παιχνίδια, με τη μετατόπισή του στον άξονα να φανερώνει ξανά το μεγάλο πρόβλημα των “φτερών”.

Αυτό ενισχύεται και από την κατάσταση του Πάλμα, ο οποίος ακόμα είναι μακριά από τις ουσιαστικές του εμφανίσεις μέχρι τον τραυματισμό του στα τέλη του 2022. Ο Ιτούρμπε ήταν πάλι προβληματικός ως βασικός και συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις, με τον Τερζή να επιστρατεύει χθες τον Ράφαελ Καμάτσο έπειτα από έναν μήνα και με παραδόξως θετική παρουσία στο 20λεπτό που αγωνίστηκε.

Η ετοιμότητα του Χριστοδουλόπουλου βελτιώνεται και ενδεχομένως να αλλάξει σε κάποια φάση τα δεδομένα της ενδεκάδας, όπως και η επιστροφή του Γκαρσία στη φυσική του θέση.  Ο Ιτούρμπε είναι μία πάγια κατάσταση ενώ η μεγάλη πρόκληση είναι αναμφισβήτητα ο Πάλμα. Τόσο για τους ανθρώπους του ΑΡΗ όσο και για τον ίδιο που μοιάζει ακόμα να ψάχνεται μετά τον τραυματισμό του, με μία εν μέρει θετική παρένθεση κόντρα στον Ατρόμητο.

Ο Ονδουριανός είναι η “καυτή πατάτα” της τεχνικής ηγεσίας και αυτός που μπορεί να κάνει τη διαφορά από τους πλάγιους, τόσο σε ροή αγώνα όσο και με τις στατικές φάσεις όπου τα χτυπήματά του μόνο καλά δεν είναι και ειδικά στη Λαμία. Θα τον χρειαστεί ο ΑΡΗΣ στα πλέι οφ, όπως και ο ίδιος χρειάζεται να παρουσιάσει μία καλύτερη εικόνα για να μην απομακρυνθεί παραπάνω από την αλματώδη εξέλιξη που επέδειξε μέσα στο 2022.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα