Τα νούμερα του Κανέδα στη Σαουδική Αραβία

από AllAboutARIS

Τον Φεβρουάριο του 2012 η Αλ Ιτιχάντ ανακοίνωσε τον Ραούλ Κανέδα με συμβόλαιο 18 μηνών. Ο Ισπανός τεχνικός πήγε στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες με 2-0. Έκανε το ντεμπούτο του με ένα εντυπωσιακό 4-0 στον πρώτο αγώνα του Champions League της Ασίας ενάντια στην ομάδα του Ουζμπεκιστάν Παχτάκορ στις 3 Μαρτίου 2012.

Στη συνέχεια, η Αλ Ιτιχάντ ήταν η καλύτερη ομάδα στη φάση των ομίλων και των 32 ομάδων του Champions League της Ασίας με πέντε νίκες και μόνο μία ισοπαλία. Αφού κέρδισε την πρωταθλήτρια Ιράν Περσέπολις, στους “8” αντιμετώπισε την κινεζική Γκουάνγκζου, με προπονητή τον Μαρτσέλο Λίπι. Και την απέκλεισε.

Στους ημιτελικούς, η Αλ Ιτιχάντ έπρεπε να παλέψει ενάντια στην τοπική της αντίπαλο, την Αλ Αχλί Τζέντα. Ο πρώτος αγώνας έληξε με τη νίκη της Αλ Ιτιχάντ με 1-0 με ένα γκολ του Ναΐφ Χαζάζι. Εν μέσω μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης, η Αλ Ιτιχάντ είχε χάσει το Βραζιλιάνο Ντιέγκο Σόουζα την εβδομάδα πριν από το δεύτερο ματς, λόγω επαναλαμβανόμενων μη πληρωμών. Η Αλ Ιτιχάντ έχασε τον δεύτερο αγώνα με 2-0 και ο προπονητής της έχασε το αήττητο ρεκόρ νικών του για επτά συνεχόμενους μήνες, από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο, από τον πρώτο αγώνα που ήταν επικεφαλής της ομάδας. Ο Κανέδα έκανε το ρεκόρ ιστορίας της συγκεκριμένης ομάδας, με ένα σερί 25 αγώνων αήττητος.

Τον Μάιο του 2014 ανακοινώθηκε από τον άλλο σαουδαραβικό σύλλογο την Αλ Νασρ. Η εκκίνησή του εντυπωσιακή. Στα πρώτα 13 επίσημα παιχνίδια είχε 12 νίκες και μόνο μία ήττα. Αποχώρησε για οικονομικούς λόγους.

Προτεινόμενα Άρθρα