Το αριστερό άκρο είναι ένα θέμα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τη φετινή σεζόν ο ΑΡΗΣ πήγε σε ολικό re-building στα άκρα της άμυνάς, τα οποία… παρασύρθηκαν και αυτά από το μεταγραφικό ντεμαράζ.

Από τον Μαζικού και τον Πίρσμαν, στα αριστερά υπάρχει πλέον το δίδυμο των Φεράρι και Ματαρίτα το οποίο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στην ατζέντα του Άκη Μάντζιου.

Με εξαίρεση κάποιες καλές εμφανίσεις του Φεράρι, στα αριστερά της άμυνας δεν υπάρχει η ανάλογη σιγουριά ή ασφάλεια με το δεξί όπου Οντουμπάζιο και Μοντόγια στέκονται αρκετά καλά έως τέλος.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό κυρίως στον Ρόναλντ Ματαρίτα και το δρόμο που φαίνεται να έχει ακόμα μπροστά του. Η εμφάνισή του κόντρα στον Ολυμπιακό προβλημάτισε σε σημείο που ο Μάντζιος τον άφησε εκτός τελικής 20άδας από τον αγώνα με την Κηφισιά, έχοντας ως μοναδική λύση για τα αριστερά τον Φεράρι.

Ο Έλληνας τεχνικός θέλει πρώτα να… στρώσει τον Κοσταρικανό και εν συνεχεία να ασχοληθεί τόσο με αυτόν όσο και με τον Φεράρι για το ανασταλτικό τους κομμάτι.

Πρόκειται για δύο πλάγια μπακ με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά. Δηλαδή επιθετικογενή. Ο Φεράρι βέβαια είναι καλύτερος ανασταλτικά από τον Ματαρίτα, αλλά χρήζεις επίσης βελτίωσης και περισσότερης σιγουριάς που κάποιες φορές δείχνει να μην βγάζει στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Κάτι σαν την… αποστολή που είχε ο Μάντζιος με τον Γκάνεα στην πρώτη του θητεία, καταφέρνοντας σε βάθος χρόνου να βελτιώσει αρκετά την ανασταλτική λειτουργία του Ρουμάνου αμυντικού.

Προτεινόμενα Άρθρα