Το γκρουπ που έχει μία διακοπή… ευκαιρία

από Νίκος Παπαδόπουλος

Λίγες ώρες ακόμα μέχρι να επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ στις προπονήσεις και να ξεκινήσει το πρόγραμμα των προπονήσεων για το διάστημα της διακοπής.

Από αύριο οι “κιτρινόμαυροι” έχουν αρκετή δουλειά μπροστά τους, στη διάρκεια της οποίας ο Άκης Μάντζιος θα εστιάσει λίγο παραπάνω σε κάποιους παίκτες.

Υπάρχει ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που δεδομένα έχει βοηθήσει το προηγούμενο δίμηνο, χρειάζεται όμως αυτό το… τσικ παραπάνω προκειμένου να ξεφύγει από ένα καθεστώς ειδικής διαχείρισης και να φτάσει ακριβώς στο επίπεδο που θέλει ο προπονητής του ΑΡΗ.

Αυτοί που ήρθαν… και ο Μάνου

Τα παραπάνω αφορούν κυρίως τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν τον Ιανουάριο και μπήκαν απότομα στην ομάδα, εν μέσω ενός απαιτητικού προγράμματος και με λίγο χρόνο για να δουλέψουν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο ΑΡΗΣ άλλωστε τους δύο προηγούμενους μήνες δεν είχε την πολυτέλεια του χρόνου για δουλειά, με μόλις δύο άδειες εβδομάδες από εμβόλιμες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Ανσαριφάρντ, Φετφατζίδης και σε μικρότερο βαθμό ο Ρόουζ είναι τρία κλασσικά παραδείγματα που χρήζουν λίγης παραπάνω δουλειάς, το οποίο δεν αλλοιώνει σε καμία περίπτωση τη χρησιμότητά τους στο απαιτητικό πρόγραμμα των προηγούμενων εβδομάδων.

Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του Μάνου Γκαρθία που αποτέλεσε κάτι σαν μεταγραφή Ιανουαρίου και με τον Μάντζιο να τον… προσέχει.

Ο Ισπανός άσσος πρόλαβε το προηγούμενο διάστημα να κάνει τη διαφορά, αλλά χρειάζεται λίγο ακόμα χρόνο προκειμένου να αυξήσει τα καλά του διαστήματα και τη διάρκειά του μέσα στα παιχνίδια, με στόχο να “πιάσει” το 90λεπτο και να αποκτήσει περισσότερες ανάσες στα ματς.

Ιδια περίπου περίπτωση είναι και αυτή του Φραν Βέλεθ που δεν έμεινε τυχαία εκτός ενδεκάδας στην Τούμπα καθώς χρειαζόταν ανάσες και στο επόμενο διάστημα θα έχει την ευκαιρία να ανεβάσει κι άλλο ρυθμούς, έχοντας σημαντικό ρόλο στα πλάνα του Μάντζιου που πάει να τον καθιερώσει στη μεσαία γραμμή.

Μία πεντάδα παικτών λοιπόν που έχουν μπροστά τους δύο εβδομάδες για να εμφανιστούν ακόμα πιο έτοιμοι στα πλέι οφ και να δώσουν ακόμα περισσότερα από αυτά που έχουν ήδη προσφέρει το προηγούμενο δίμηνο.

Προτεινόμενα Άρθρα