Το “παζλ” της επιστροφής συμπληρώθηκε!

από Νίκος Παπαδόπουλος

H 14η Ιανουαρίου είναι μία ημερομηνία-ορόσημο για τον Μάνου Γκαρθία… Η μέρα που ο Γολγοθάς ενός χρονου έλαβε τέλος, φόρεσε ξανά τα κιτρινόμαυρα και πήρε τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά μετά τον τραυματισμό του.

Ηταν το πρώτο βήμα μίας σταδιακής επανένταξής του στην αγωνιστική καθημερινότητα του ΑΡΗ, κάνοντας σταθερά βήματα μπροστά και κάτω από την πολύ προσεκτική διαχείριση του Άκη Μάντζιου, ο οποίος περίμενε τον… μαέστρο του πως και πως.

Ο 26χρονος άρχισε να γίνεται χρήσιμος όσο περνούσε ο καιρός και ενίοτε καθοριστικός, ειδικά σε παιχνίδια που απαιτούν δημιουργία και με αυτή… βγάζει το ψωμί του. Αυτό που έψαχνε όμως με μεγάλη θέρμη ήταν και ένα γκολ, βγάζοντας νεύρα προς τον εαυτό του όταν αυτό δεν ήρθε σε 2-3 καλές στιγμές του τους προηγούμενους μήνες.

Στο χθεσινό παιχνίδι ήταν… κάτι σαν αριστερό εξτρέμ αφού ναι μεν είχε σημείο εκκίνησης τα αριστερά αλλά περισσότερα ήταν στον άξονα σε κατάσταση επίθεσης.

Πηγή: sofascore.gr

Οπως φαίνεται και στο παραπάνω heatmap, οι επαφές του με τη μπάλαν στα αριστερά δεν ήταν τόσες πολλές όπως στον άξονα όπου μεταφέρθηκε στο δεύτερο μέρος, καταφέρνοντας μέσα σε δέκα λεπτά να βρει αυτό το γκολ που λαχατούσε και άλιστα με πανέμορφο τρόπο. Μάλιστα στην μοναδική του προσπάθεια προς την εστία.

Μαζί με έξι πάσες προς το τελευταίο τρίτο και την συνεισφορά του αμυντικά με τέσσερις κλεψίματα και επτά αμυντικές ενέργειες συνολικά, είχε μία εμφάνιση που δεν ήταν τόσο καλή αρχικά αλλά εξελίχθηκε πολύ καλύτερα στη συνέχεια και ειδικά όταν πήγε πίσω από τον Μορόν.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα