Το προφίλ της Χάιντουκ Σπλιτ

από Γιώργος Γκάτος

Το δεύτερο φιλικό της σεζόν δίνει απόψε ο ΑΡΗΣ, κόντρα στην κροατική Χάιντουκ Σπλιτ. Μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Κροατίας, που όμως βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας, αφού το εγχώριο πρωτάθλημα της ανοίγει την αυλαία του στις 17/7.

Αυτό θα είναι το τέταρτο φιλικό για τους Κροάτες, με τα προηγούμενα τρία να είναι νικηφόρα. Συγκεκριμένα, κέρδισαν με 9-1 την υποδεέστερη Σλάβεν Γκρούντα, με ανατροπή (2-1) την Κραϊόβα του Μαρίνου Ουζουνίδη και με 4-0 την Σλασκ Βρότσλαβ.

Στη θερινή μεταγραφική περίοδο παρουσιάζεται ενισχυμένη, αφού απέκτησε τρεις ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, τον Γιόσιπ Βούκοβιτς από την Όσιγιεκ, τον Γιόσιπ Ελέζ από το Ανόβερο και τον Γιαν Μλακάρ από την Μπράιτον.

Στην Χάιντουκ αγωνίζεται ένας πρώην “Κιτρινόμαυρος”, ο Δημήτρης Διαμαντάκος. Φόρεσε τη φανέλα του ΑΡΗ το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2012-13. Στην Κροατική ομάδα αγωνίζεται και ακόμα ένας γνώριμος από το Ελληνικό πρωτάθλημα, ο Μάρκο Λιβάγια, μετά από τρία χρόνια παρουσίας με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Προπονητής των Κροατών είναι ο Γενς Γκούσταφσον, ο οποίος ανέλαβε τις “τύχες” του συλλόγου στα τέλη του Μάη, στη πρώτη του δουλειά εκτός Σουηδίας, αποχωρώντας από την Νόρκεπινγκ μετά από 5 χρόνια.

Δείτε το πλήρες ρόστερ της Χαϊντουκ:

Προτεινόμενα Άρθρα