Τότεναμ – Άρσεναλ 2-3: Περίπατος στο ντέρμπι για την πρωτοπόρο

από AllAboutARIS

Η Άρσεναλ διασφάλισε ότι θα παραμείνει επικεφαλής στη βαθμολογία της Premier League έπειτα από το πέρας της 35ης αγωνιστικής, αφού πήρε το εκτός έδρας λονδρέζικο ντέρμπι κόντρα στην Τότεναμ με 3-2 και κρατήθηκε πάνω από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι “κανονιέρηδες” καθάρισαν τη νίκη στο 1ο μέρος, με τον Πιερ-Εμίλ Χόιμπιεργκ να σημειώνει αυτογκόλ και να δίνει ψυχολογία στους φιλοξενούμενους, που είχαν κλειστεί στο γήπεδό τους και περίμεναν τις επιθέσεις της Τότεναμ. Ένα γκολ του Μίκι φαν ντε Φεν που ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ θα μπορούσε να είχε αλλάξει τα δεδομένα, αφού οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο με κατοχή μπάλας άνω του 70%.

Η αντίδραση της Άρσεναλ ήταν άμεση με τον Μπουκαγιό Σακά στο 27′ και στο 38′ ο Κάι Χάβερτς κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα. Στο 2ο μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν με την Άρσεναλ να κυριαρχεί, αλλά την Τότεναμ να σκοράρει με τον Κριστιάν Ρομέρο στο 64′ και να επαναφέρει την ελπίδα της ομάδας του Άγγελου Ποστέκογλου. Το επόμενο γκολ άργησε πολύ όμως, με το πέναλτι του Χιονγκ-Μιν Σον στο 87′ να μην κάνει τη διαφορά.

Προτεινόμενα Άρθρα