Χωρίς Φαμπιάνο έχασε επιθετικά και… γενικά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στο παιχνίδι με τον Βόλο ο ΑΡΗΣ παρουσιάστηκε με ένα καινούργιο δίδυμο στα στόπερ, χάρη στην επιλογή του Άκη Μάντζιου να δώσει την ευκαιρία στον Κυριάκο Ασλανίδη

Μέχρι το καταστροφικό -όπως αποδείχθηκε- λάθος του Μπαντού Εντιαγέ, ο ΑΡΗΣ κράτησε τον Βόλο μακριά από τελικές στην εστία του Σιαμπάνη και σε αυτό συνέβαλαν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του. Η άλλη ανάγνωση όμως είναι διαφορετική.

Πλην του Φαμπιάνο, δεν υπάρχει άλλη επιλογή στόπερ που να έχει την ικανότητα του Βραζιλιάνου επιθετικά. Δηλαδή να κουβαλάει τη μπάλα και πολλές φορές να συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας στο μισό του αντιπάλου.

Μπράμπετς και Ασλανίδης δεν μπήκαν σε αυτή τη διαδικασία ενώ δυσκολεύτηκαν πολύ όποτε πίεζε ψηλά ο Βόλος και κατά συνέπεια ο ΑΡΗΣ δεν έβγαζε κάποιες φορές τόσο ορθολογικά τη μπάλα από την άμυνά του ώστε να βγει στο τρανζίσιον.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε και ο άγραφος κανόνας που θέλει τον ΑΡΗ να μην κερδίζει όταν δεν έχει τον Φαμπιάνο στην αρχική του ενδεκάδα, με τέσσερις ήττες και μόλις μία ισοπαλία στα παιχνίδια που απουσίασε.

Προτεινόμενα Άρθρα