Μετάθεση λόγω ζέστης

από AllAboutARIS

Η Fenapaf ζητά τα 24 παιχνίδια που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν ανάμεσα στις 13:00 και 15:00 να μετατεθούν για τις 17:00 το απόγευμα.

Νομικά κατά της FIFA, πρόκειται να κινηθεί  η Ένωση Ποδοσφαιριστών της Βραζιλίας (Fenapaf) σε μια προσπάθεια να μετακινήσει την έναρξη των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έχουν προγραμματιστεί για τις μεσημβρινές ώρες, όταν οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία που επικρατεί στη Βραζιλία κάνουν σωματικά πολύ δύσκολο το έργο των παικτών στον αγωνιστικό χώρο.
Η Fenapaf ζητά τα 24 παιχνίδια που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν ανάμεσα στις 13:00 και 15:00 να μετατεθούν για τις 17:00 το απόγευμα. «Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα προγραμματισμένα παιχνίδια σε εκείνες τις ώρες στις περιοχές της βορειοανατολικής και βορειοδυτικής χώρας δημιουργούν ανησυχία, επειδή μπορεί να βλάψουν την υγεία των παικτών» δήλωσε ο πρόεδρος της Fenapaf, Ρινάλντο Μαρτορέλι.

Η Ένωση ζήτησε, επίσης, στη διάρκεια των συναντήσεων να προγραμματιστούν δύο διαλείμματα, στη μέση του πρώτου και του δεύτερου ημιχρόνου, προκειμένου να επιτραπεί στους παίκτες να ενυδατωθούν. Αυτή τη στιγμή, κάθε παύση στον αγώνα ανάγεται στη διακριτική ευχέρεια του διαιτητή.

Οι ανησυχίες της Fenapaf ακολουθούν μία μελέτη που παρακολούθησε την σωματική καταπόνηση ποδοσφαιριστών, οι οποίοι εκτέθηκαν σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο του Ιουνίου-Ιουλίου του περασμένου έτους, σε ορισμένες από τις έδρες που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου: στην Μπραζίλια, το Μανάους, τη Φορταλέζα και το Σάο Πάολο.

«Η θερμοκρασία ορισμένων παικτών αυξήθηκε ακόμη και στους 40 βαθμούς. Κάθε γιατρός μπορεί να επιβεβαιώσει ότι αυτές οι συνθήκες ενέχουν κίνδυνο» εξήγησε ο ερευνητής Τουρίμπιο Λέιτε Μπάρος.

Οι μέσοι όροι που καταγράφηκαν δείχνουν την πόλη του Μανάους ως την πλέον θερμή μεταξύ εκείνων που θα φιλοξενήσουν αναμετρήσεις της διοργάνωσης, με μέση θερμοκρασία 31 βαθμών, ενώ 30,7  προβλέπονται για την Κουιάμπα, 29,3 στη Φορταλέζα, 29 στο Νατάλ και 28,8 στο Ρεσίφε.

Προτεινόμενα Άρθρα