Πονοκεφάλιασαν την Ατλέτικο οι… "ασπιρίνες"!

από AllAboutARIS

Με γκολ του Τσαλχάνογλου η Λεβερκούζεν νίκησε 1-0 την Ατλέτικο και της έβαλε δύσκολα ενόψει της ρεβάνς στη Μαδρίτη. Με 10 οι "ροχιμπλάνκος" από το 76` λόγω αποβολής του Τιάγκο.

Ο Τιάγκο λοιπόν αναδείχτηκε σε μοιραίο της Ατλέτικο στο “Μπάι Αρένα”, καθώς ο Πορτογάλος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 0-0, ενώ στο 76` άφησε την ομάδα του με 10… Η Λεβερκούζεν με το γκολ του Τσαλχάνογλου έκανε τη δουλειά και πήρε ισχνό προβάδισμα για τη δύσκολη ρεβάνς στο “Βιθέντε Καλδερόν”. Για την ομάδα του Σιμεόνε όλα πήγαν στραβά, αφού εκτός των άλλων, έγιναν αναγκαστικά αλλαγή οι Σαούλ και Σικέιρα και είναι άγνωστο το αν θα είναι μάχιμοι για τον επαναληπτικό. Καλό ματς στο πρώτο μέρος, όπου οι Γερμανοί είχαν και δοκάρι με τον Σπάχιτς, λίγα πράγματα είδαμε στο β` παρά το γκολ του Τσαλχάνογλου.

Άδικο το 0-0

Η Λεβερκούζεν ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο ματς, με τους γηπεδούχους να αναλαμβάνουν από νωρίς την πρωτοβουλία και στο 13` ο Μογιά έκανε κακή έξοδο, η άμυνα της Ατλέτικο δεν μπόρεσε να διώξει αλλά η προβολή που έκανε ο Σπάχιτς βρήκε… απάντηση πάνω στη γραμμή απ` τον Μάντζουκιτς. Η Ατλέτικο λοιπόν άφηνε χώρους στους Γερμανούς, οι οποίοι στο 26` πάλι με τον Σπάχιτς έφτασαν κοντά στο γκολ! Ο Βόσνιος έπιασε ένα καλοζυγισμένο σουτ από μακριά και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι! Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 39`, όταν ο Τουράν έκανε το γύρισμα, ο Γκριζμάν ήταν έτοιμος από κοντά για την κεφαλιά και το γκολ, αλλά τελευταία στιγμή το χέρι του Λένο τον απέτρεψε! Η τελευταία λέξη ανήκε κι αυτή στην Ατλέτικο, καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Λένο έκανε μεγάλη απόκρουση στο γυριστό του Τιάγκο! Μέσα σ` όλα, ο Σιμεόνε υποχρεώθηκε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές, καθώς τραυματίστηκαν οι Σικέιρα, Σαούλ, με τους Γκάμεθ και Ραούλ Γκαρθία να παίρνουν τις θέσεις τους.

Λίγα πράγματα

Οι Γερμανοί αναζήτησαν με υπομονή το γκολ και το βρήκαν στο 57`. Ο Μπελαράμπι αφού ζάλισε την άμυνα της Ατλέτικο, πάτησε την μπάλα για τον Τσαλχάνογλου που με βολίδα από την περιοχή έκανε το 1-0! Ο Σιμεόνε στο 64` έβαλε τον Τόρες στο πλάι του Μάντζουκιτς, με τον Γκριεζμάν να πηγαίνει αριστερά, όμως της Ατλέτικο δεν της πήγαινε τίποτα… Στο 74` δεν μέτρησε σωστά το γκολ του Τόρες, καθώς η μπάλα είχε περάσει άουτ από το κόρνερ του Γκριεζμάν και στο 76` αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Τιάγκο για φάουλ στον Μπελαράμπι.

Προτεινόμενα Άρθρα