Οπου φτωχός και η μοίρα του…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δυστυχώς για τον φετινό ΑΡΗ η γιατρεία μοιάζει πολύ δύσκολη υπόθεση. Και ο τρόπος που εξελίχθηκε το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ο ΑΡΗΣ προηγήθηκε και ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος από τον αντίπαλό του, ο οποίος με μέτρια εικόνα και μόλις δύο φάσεις ισοφάρισε με τον Μαντσίνι στο 36′ το γκολ του Οντουμπάζιο από το 10ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος το ματς δεν είχε να προσφέρει πολλά, με ελάχιστες φάσεις και τις δύο ομάδες να ψάχνουν το ένα γκολ για να πάρουν το προβάδισμα. Αυτό το βρήκε ο Παναθηναϊκός με αρκετή δόση τύχης στο 86′ δια ποδός Παλάσιος και με τον ΑΡΗ να εκτίθεται για δεύτερη φορά αμυντικά και να το πληρώνει. Ένα τελικό 1-2 που αδικεί την ομάδα του Τόλη Τερζή, ειδικά βάσει της συνολικής εικόνας του αγώνα.

Πλέον η ομάδα είναι στο -4 από την 5η θέση και καλείται να βγάλει… επιτέλους αντίδραση για να μην εκτροχιαστεί πλήρως η χρονιά.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ:  Πεντάδα νέων προσώπων (4-2-3-1)

Ορθολογικά, χωρίς εκπλήξεις και με πέντε αναμενόμενες αλλαγές παρέταξε τον ΑΡΗ ο Τόλης Τερζής.

Ο Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Οντουμπάζιο-Μαζικού στα άκρα της άμυνας και ο Ενκουλού αντί του Μπράμπετς στα στόπερ ως παρτενέρ του Φαμπιάνο.

Ο Ετέμπο επέστρεψε στα χαφ και δίπλα στον Νταρίντα, με τον Νταμπό να μένει στον πάγκο. Φρεσκάρισμα και στα εξτρέμ με τον Πάλμα και τον Ιτούρμπε να παραμένει στα δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καμαρά και λίγο πιο πίσω ο Ματέο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:  Δύο αλλαγές και… Μαντσίνι βασικός (4-3-3)

Λίγα πράγματα άλλαξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Λαμία, με επίκεντρο την αριστερή του πτέρυγα.

Στα αριστερά της άμυνας ήταν ο Χουάνκαρ αντί του Πούχατς. Βαγιαννίδης στα δεξιά και οι Σένκεφελντ-Σάρλια μπροστά από τον Μπρινιόλι.

Ο Κουρμπέλης ήταν το νέο πρόσωπο του κέντρου μαζί με τους Πέρεθ και Τσέριν. Ο Μπερνάρ προωθήθηκε στα άκρα της επίθεσης μαζί με τον Μαντσίνι και ο Ιωαννίδης στην κορυφή.

Ο ΑΓΩ ΝΑΣ

(Σ)το 10 το καλό… ο Οντουμπάζιο

Ο ΑΡΗΣ μπήκε με αρκετή υπομονή στο παιχνίδι του και ένα συγκεκριμένο τακτικό πλάνο που έδειχνε ότι θέλει να βγάλει επιθετικά και κυρίως στο σετ παιχνίδι του.

Μέσα από την υπομονή του ήρθε και το 1-0, από την ωραία κυκλοφορία της μπάλας και με τον Άγγλο να είναι τελικός αποδέκτης στο ημικύκλιο, μαζί με λίγη δόση τύχης αφού η μπάλα βρήκε πρώτα σε αντίπαλο και στη συνέχεια στο δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι.

“Πέταξε” ευκαιρίες και τον πλήγωσε ο πρώην…

Το γρήγορο γκολ του ΑΡΗ ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να αφήσει παραπάνω χώρους στην προσπάθειά του να ισοφαρίσει. Λίγο έλειψε να το κάνει στο 12′ αλλά ο Κουέστα σταμάτησε το σουτ του Μαντσίνι και ενώ νωρίτερα υπάρχει φάουλ υπέρ των γηπεδούχων.

Το παράδοξο για τους γηπεδούχους είναι ότι βρήκαν καλές στιγμές στο σετ παιχνίδι και όχι στο τρανζίσιον, σπαταλώντας δύο κλασσικές ευκαιρίες με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Καμαρά.

Ο Μαυριτανός έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ στο 17′ ενώ στο 29′ ο Οντουμπάζιο του έβγαλε πάσα… πάρε-βάλε στην περιοχή, με την προσπάθειά του στην κίνηση να καταλήγει απελπιστικά άουτ.

Έπεσε ο ρυθμός, λίγες φάσεις στο δεύτερο

Με εξαίρεση το καλό πρώτο πεντάλεπτο του Παναθνηναϊκού, το δεύτερο μέρος δεν είχε να προσφέρει πολλά στο μεγαλύτερο κομμάτι του. Μία καλή φάση ο ΑΡΗΣ με τον Πάλμα και άλλη μία ο Παναθηναϊκός ως το 80′.

Αμφότεροι έψαχναν τη μία στιγμή. Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να έχει τη δική του στο 84′, όταν ο Σάρλια πρόλαβε τον Γκρέι ενώ έβγαινε τετ α τετ. Φάση που σήκωνε και κόκκινη αλλά ο Κριστόφερσεν αρκέστηκε στην κίτρινη με τον αμυντικό των “πράσινων”.

Τα… κατάφερε και δεύτερη φορά

Το γκολ του Μαντσίνι ήταν η μοναδική φάση που η άμυνα εκτέθηκε ανεπανόρθωτα. Το έκανε πάλι στο 86′, αυτή τη φορά σε στημένη φάση και δυστυχώς το πλήρωσε. Η μπάλα έφτασε από κόρνερ και κόντρες στον Παλάσιος, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα για το τελικό 1-2, τη στιγμή που ο ΑΡΗΣ έπαιζε ήδη με δύο φορ και έψαχνε το δικό του γκολ.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής: Μαντς Κρίστοφερ Κριστόφερσεν (Δανία)

Βοηθοί: Ντένις Βόλενμπεργκ (Δανία), Ολε Κρολίνκε (Δανία)

4ος: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)

VAR: Σάντι Πούτρος (Δανία)

Βοηθός VAR: Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -/84′ Σάρλια

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: 10′ Οντουμπάζιο/36′ Μαντσίνι, 86′ Παλάσιος

Οι συνθέσεις: 

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα – Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού – Ετέμπο (83′ Γκρέι), Νταρίντα – Γκαρσία (83′ Νταμπό), Ιτούρμπε (64′ Ρουπ), Πάλμα (70′ Λάζαρος) – Καμαρά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (79′ Πούχατς) – Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν (63′ Παλάσιος) – Μαντσίνι (74′ Κλέινχέισλερ), Μπερνάρ (80′ Βέρμπιτς) – Ιωαννίδης (73′ Σπόραρ)

Προτεινόμενα Άρθρα