Κίνδυνος για Τβέντε

από AllAboutARIS

Η Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τιμώρησε την Τβέντε με αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά κύπελλα για τρεις αγωνιστικές περιόδους, ενώ την απειλεί και με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα, λόγω της σχέσης της με την επενδυτική εταιρεία Doyen Sports.

Η Doyen Sports είναι το πιο γνωστό από τα επενδυτικά fund που τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσαν το λεγόμενο Third Part Ownership (TPO), την πρακτική κατά την οποία εταιρείες ή επιχειρηματίες ενίσχυαν οικονομικά κάποιες ομάδες αποκτώντας μέρος των δικαιωμάτων ποδοσφαιριστών, βγάζοντας κέρδος από τις μετεγγραφές αυτών των παικτών. Η ΦΙΦΑπριν από λίγους μήνες προχώρησε στην καθολική απαγόρευση αυτού του φαινομένου.

Πριν λίγες εβδομάδες διέρρευσαν στο διαδίκτυο έγγραφα που παρουσίαζαν κάποια στοιχεία της εμπλοκής της Doyen στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μέσα από εκεί αποκαλύφθηκε η σχέση της με την ολλανδική Τβέντε, που εξαιτίας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων απευθύνθηκε στην εταιρεία. Οι διοικούντες το κλαμπ δεν μπορούσαν να αρνηθούν τα γεγονότα, με αποτέλεσμα να δεχτούν αδιαμαρτύρητα την τιμωρία που επιβλήθηκε στην ομάδα.

Συγκεκριμένα, η Τβέντε τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για 3 χρόνια και με πρόστιμο 45.250 ευρώ, ενώ αν δε συνεργαστεί με την ειδική επιτροπή που ερευνά το θέμα θα της αφαιρεθεί η αγωνιστική άδεια, άρα θα αποτελέσει παρελθόν από τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Προτεινόμενα Άρθρα