Μήπως τελικά οι διαιτητές «σπρώχνουν» τη Λέστερ για τον τίτλο;

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ποιός διαιτητής θα είναι αυτός που με απόφαση του θα χαλάσει το…παραμύθι για την Λέστερ;

Έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος της Πρέμιερ Λιγκ, η Λέστερ δείχνει ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την ολοκλήρωση του φετινού θαύματος.

Δεν είναι, όμως, όλα παραμυθένια σε αυτή την εντυπωσιακή πορεία που κάνει τη φετινή σεζόν η ομάδα που ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι ο Καούντιο Ρανιέρι. Την περασμένη Κυριακή, η Λέστερ υποδέχθηκε τη Σαουθάμπτον και τη νίκησε με το… αγαπημένο της 1-0. Άλλοι τρεις βαθμοί κατακτήθηκαν και η διαφορά από την δεύτερη της βαθμολογίας Τότεναμ διευρύνθηκε.

Ωστόσο, κάποιες αποφάσεις του διαιτητή αυτής της αναμέτρησης στάθηκαν αφορμή για να βγει στην επιφάνεια η… θεωρία συνωμοσίας που θέλει τις «Αλεπούδες» να έχουν… εύνοια στην προσπάθειά τους να πάρουν το πρωτάθλημα. Κάποιες μουρμούρες υπήρχαν τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά δύο συγκεκριμένες φάσεις στο παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον, στις οποίες ο διαιτητής έκρινα λανθασμένα υπέρ των «Αλεπούδων» ήταν αρκετές για να αρχίσει να εκφράζεται πια δημόσια η άποψη ότι η Λέστερ έχει και την βοήθεια των διαιτητών. 

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, στο 0-0 ακόμα, ο Ντάνι Σίμπσον φαίνεται να αποκρούσει με τον… αγκώνα μέσα στην περιοχή το σου του Σάντιο Μανέ. Καμία παράβαση σύμφωνα με τον άρχοντα της αναμέτρησης. Στο δεύτερο ημίχρονο σε παρόμοια φάση η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Χουτ. Και πάλι δεν υποδεικνύει το πέναλτι ο διαιτητής, ενώ δεν αποβάλει και τον παίκτη της Λέστερ. Ο προπονητής της Σαουθάμπτον, Ρόναλντ Κούμαν, ήταν έξαλλος μετά τον αγώνα, ενώ στο twitter οπαδοί άλλων ομάδων, που κατά τα άλλα δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δουν τη Λέστερ να σηκώνει το τρόπαιο, έγραφαν ότι πια χρησιμοποιούνται… αθέμιτα μέσα για να καταλήξει το πρωτάθλημα στην ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι. 

Δεν ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο ευνοήθηκε η Λέστερ. Ωστόσο μέχρι τώρα τα παράπονα και οι δημόσιες δηλώσεις εκφράζονταν με πιο… μετριοπαθή τρόπο.  Σε ένα άλλο στατιστικό που επικαλούνται οι υποστηρικτές αυτής της… θεωρίας συνωμοσίας, η Λέστερ έχει κερδίσει τη φετινή σεζόν δέκα πέναλτι. Τα περισσότερα από τις άλλες 19 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και τα διπλάσια από όσα έχουν δοθεί στη Γουότφορντ, που είναι στη δεύτερη θέση αυτής της λίστας. Υπέρ του Τζέιμι Βάρντι έχουν δοθεί τα έξι από τα δέκα πέναλτι! 

Προφανώς και δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για να πάρει την Πρέμιερ Λιγκ η Λέστερ. Το παραμύθι αυτό, όμως, είναι όμορφο, όπως όλες οι ιστορίες των Γολιάθ που κατάφεραν να νικήσουν τους Δαβίδ. Ποδοσφαιρικά και όχι μόνο. Οι «Αλεπούδες» έχουν βγάλει ένα μεγάλο κομμάτι της σεζόν ως πρωτοπόροι. Και είναι λογικό η ομάδα που είναι πρώτη να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τους διαιτητές. Και επιπλέον ποιος διαιτητής θα πάρει μια απόφαση (ακόμα κι αν αυτή είναι σωστή) η οποία ενδεχομένως θα κοστίσει βαθμούς από τη Λέστερ; Ποιος θα είναι αυτός που θα… χαλάσει το παραμύθι; Ποιος θα γίνει ο κακός; «Ναι, το πάρει, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο» λένε τώρα οι ποδοσφαιρόφιλοι.

Προτεινόμενα Άρθρα