Οχι κι άσχημα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ενθαρρυντική εικόνα της ομάδας, που όμως πρέπει να συνεχιστεί και στους επίσημους αγώνες

Και κάπως έτσι λοιπόν ένα δύσκολο και πολύ μάχιμο τρίμηνο -λέμε τώρα- έφτασε στο τέλος του. Εντάξει μιλάμε ότι κάναμε μία από τις πιο αστείες στρατιωτικές θητείες ever, στην τελική όμως αυτό το διάστημα είναι και αρκετό. Ασχετα αν σε Ελλάδα και Κύπρο “χώνουν” κόσμο τόσα χρόνια και τον αναγκάζουν να “πετάει” μήνες από τη ζωή του. Αλλη κουβέντα όμως, για άλλη ώρα. Πάμε στα δικά μας.

Παρακολουθώντας το φιλικό με την ΑΕΛ, διαπίστωσα αυτό που λένε και όσοι παρακολουθούν την ομάδα όλο αυτό το διάστημα. Οτι μπαίνουν βάσεις, υπάρχει πρόοδος και όλα προχωρούν βάσει του πλάνου που διαμορφώθηκε από τον τεχνικό διευθυντής. Δηλαδή να δημιουργήσει μία κλασσική ομάδα Football League που θα μπαίνει στο γήπεδο με πρωταρχικό στόχο τη νίκη. Το καλό ποδόσφαιρο εξαρτάται από τον αντίπαλο και την κατάσταση της ομάδας.

Ο ΑΡΗΣ φαίνεται να αποκτά αρχή, μέση και τέλος. Μαθαίνει να λειτουργεί ως σύνολο και να μην βασίζεται στα ατομικά χαρίσματα του κάθε παίκτη όπως πέρυσι. Με μία σφιχτή αμυντική τετράδα, τις γραμμές κοντά, αποτελεσματικό πρέσινγκ και λειτουργώντας τις περισσότερες φορές στους σωστούς χρόνους. Βέβαια υπάρχουν και ζητήματα που χρήζουν δουλειάς. Ενα βασικό η δυσκολία στο γκολ όπως επίσης και η καθυστέρηση στην προώθηση της μπάλας από την άμυνα. Κομμάτι για το οποίο ο Σπανός χρειάστηκε να… φωνάξει στο φιλικό της περασμένης Κυριακής μερικές φορές.

Ολα αυτά βέβαια, θα πει κάποιος, τα βλέπουμε στα φιλικά. Το θέμα είναι η εικόνα αυτή να συνεχιστεί και στα επίσημα. Τουλάχιστον όμως βλέπουμε κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε. Οχι ότι θα απολαύσουμε μπαλάρα, αλλά ότι η ομάδα δημιουργεί τις αγωνιστικές συνθήκες για να πετύχει τον στόχο της. Εννοείται ότι θα έρθουν και άσχημα αποτελέσματα, Και αυτά μέσα στο πρόγραμμα είναι. Αρκεί να μην είναι συνεχόμενα και η διαχείριση τους να είναι σωστή. Και εδώ έρχονται να προστεθούν δύο βασικές προϋποθέσεις. Ενα καλό ξεκίνημα στη σεζόν και η ηρεμία στα αποδυτήρια.

Το πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών ευνοεί την ομάδα ώστε να μπει καλά στο πρωτάθλημα, να βρεθεί από νωρίς στην κορυφή και να αποβάλλει το φυσιολογικό άγχος που υπάρχει σε κάθε νέο ξεκίνημα. Ενα σερί καλών αποτελεσμάτων θα βοηθήσει να “λυθούν” τα πόδια των παικτών και να μπορέσουν να παίξουν πιο ελεύθερα στη συνέχεια της χρονιάς. Οσον αφορά την ηρεμία, αυτή είναι καθαρά στο χέρι του Θεόδωρου Καρυπίδη. Να ανταποκρίνεται δηλαδή στις υποχρεώσεις του προς την ομάδα, όντας αναγκασμένος να βάλει και φέτος το χέρι στην τσέπη από τη στιγμή που τα έσοδα είναι μηδαμινά. Η περσινή χρονιά άλλωστε ήταν αρκετά διδακτική για όλους στην ΠΑΕ και γνωρίζουν ποια λάθη πρέπει να αποφύγουν. Και ευτυχώς σε αυτό φέτος υπάρχει ένας ποδοσφαιράνθρωπος όπως ο Παύλος Μυροφορίδης, που βοηθάει ήδη σε αυτό το κομμάτι.

Προτεινόμενα Άρθρα