ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δικαίωση του ΑΣ ΑΡΗΣ για πάνω από 1 εκ. Ευρώ!

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο λόγος για την δικαίωση του ερασιτέχνη ΑΡΗ για ένα ποσό της τάξεως του 1εκ. ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει οι αναφορές σε νομικές ενέργειες σε σχέση με τον Ερασιτέχνη ΑΡΗ, να αφορούν προβλήματα, πρόστιμα, προσαυξήσεις. Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν πολλά λάθη και υπήρξαν πολλές αστοχίες με συνέπεια και ο Ερασιτέχνης ΑΡΗΣνα είναι δέσμιος πολλών προβλημάτων και να τίθεται θέμα ακόμα και λειτουργίας του.

Σήμερα υπήρξε μία απόφαση για τον Ερασιτέχνη Ηρακλή που όμως για τους γνωρίζοντες έχει την σημασία της και για τον ΑΡΗ καθώς πλέον και με την βούλα των δικαστηρίων δεν μπορούν να κατασχεθούν ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ αθλητικές εγκατάστασεις ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Υπήρξε όμως και μία ακόμα πιο σημαντική απόφαση που αφορά τον ερασιτέχνη ΑΡΗ και αποτελεί μία πολύ μεγάλη ακτίδα φωτός για το μέλλον, χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι δίνει λύση σε όλα τα προβλήματα.

Ο λόγος για την δικαίωση του ερασιτέχνη ΑΡΗ για ένα ποσό της τάξεως του 1εκ. ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις. Πιο συγκεκριμέμα με την απόφαση 362/18 υπήρξε ακύρωση για το προαναφερόμενο ποσό από την Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών. Το ποσό αφορούσε υποχρεώσεις του ΑΣ ΑΡΗΣ για το ΦΠΑ και το ποσό πλέον στο σύνολό του περιορίστηκε στις 160.000 ευρώ (από 1. 160.000 περίπου). Το ποσό αφορούσε τις χρήσεις από το 2002 ως και το 2005 και αποτελεί μία μεγάλη ανάσα για τον σύλλογο, αλλά και τα φυσικά πρόσωπα, που διετέλεσαν σε καίριες θέσεις εκείνα τα χρόνια και πλέον αναμένεται να δικαιωθούν και στο ποινικό κομμάτι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την υπόθεση χειρίστηκε ο γνωστός νομικός Γιώργος Γιαννόπουλος και οι κινήσεις του στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και γιατί αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων στο αντικείμενο νομικό, αλλά κυρίως γιατί πέτυχε να κρατήσει την υπόθεση μέχρι την τελική δικαίωση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και των εντυπώσεων.

Και βεβαίως την επιτυχία πιστώνεται και η διοίκηση του ΑΣ ΑΡΗΣ που ανέθεσε την υπόθεση στον κ. Γιαννόπουλο, χωρίς κανείς να παραγνωρίζει το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά ακόμα ζητήματα προς διευθέτηση. Και πρέπει όπως σημειώνουμε και τονίζουμε τα αρνητικά, να δημοσιοποιούνται και οι κινήσεις προς όφελος του συλλόγου, όπως η συγκεκριμένη.

Προτεινόμενα Άρθρα