"Σημαντική εξέλιξη, που δίνει ανάσα στα ζητήματα του Α.Σ."

από AllAboutARIS

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air στον Libero 107,4Fm και μίλησε για την δικαστική δικαίωση του Ερασιτέχνη ΑΡΗ για φόρους ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Τι σημαίνει η συγκεκριμένη απόφαση για τον Ερασιτέχνη ΑΡΗ:

“Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου οικονομικών έκανε δεκτή την προσφυγή του Ερασιτέχνη και ακυρώσαμε τέσσερις χρήσεις προστίμων Φ.Π.Α., ένα συνολικό ποσό που αφορά έναν καταλογισμό ύψους 500 χιλιάδων ευρώ, νομίζω μαζί με τις προσαυξήσεις από τότε που έχει γίνει ο καταλογισμός υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Νομίζω ότι είναι μεγάλο νούμερο για τα δεδομένα του Ερασιτέχνη. Δεν είναι πανάκεια, τα προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν, αλλά δεν παύει να είναι μια σημαντική εξέλιξη, που δίνει μια ανάσα στα ζητήματα του Α.Σ.” 

Πόσο καιρό “έτρεχε” όλη αυτή η διαδικασία:

“Πρόκειται περί ενός επανελέγχου που έγινε μετά από ακύρωση ενός άλλου ελέγχου. Ο επανέλεγχος έγινε το καλοκαίρι, η προσφυγή μας έγινε τον Σεπτέμβρη. Σήμερα παραλάβαμε την απόφαση με μεγάλη χαρά από την αρμόδια επιτροπή. Δεν λύθηκαν τα ζητήματα του Ερασιτέχνη αλά αυτό ήταν ένα από τα πρώτα μέτωπα που ήταν σε εκκρεμότητα. Ετοιμαζόμασταν να καταθέσουμε κατά της τεκμαιρόμενης απόφασης, τελικά δεν θα χρειαστεί, διότι η απόφαση αυτή, είναι προς την κατεύθυνση που θέλαμε”.  

Ένα σχόλιο και για την απόφαση που αφορά τον Ερασιτέχνη Ηρακλή:

“Είναι πολύ σημαντική. Δεν έχω καταφέρει να πληροφορηθώ πολλά πράγματα γύρω από το περιεχόμενό της, ωστόσο θα την διαβάσω με προσοχή, διότι κατ’ επέκταση μπορεί ν’ αφορά και τον Σύλλογό μας. Σίγουρα είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη απ’ ότι καταλαβαίνω μένουν στην απόλυτη χρήση, κατοχή και  κυριότητα του Α.Σ. Ηρακλή οι εγκαταστάσεις. Είναι πολύ σημαντική εξέλιξη το να μην μπορούν να βγούνε περιουσιακά στοιχεία σε πλειστηριασμό, ανοίγει τους δρόμους για μία όμοια αντιμετώπιση και στις υποθέσεις του Συλλόγου μας. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα, αλλά στο μέλλον δεν μπορεί να ξέρει κανείς τι θα συμβεί.  Εμείς σαν νομικοί του Συλλόγου, προσπαθούμε να κινούμαστε μέσα στο πλαίσιο της λογικής και του νόμου και ν’ ανταποκρινόμαστε στον ρόλο που μας έχει αναθέσει ο Σύλλογος. Υπ’ αυτή την εκδοχή, θεωρούμε ότι τα πράγματα μπορούνε να πάνε καλύτερα τις επόμενες ημέρες,. Το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη κάνει μεγάλη προσπάθεια για ν’ ανταποκριθεί, στο μέτρο του δυνατού, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Για την λειτουργία του Ερασιτέχνη και τις ενέργειες που γίνονται ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα, σε αντίθεση με την Κ.Α.Ε. που τον τελευταίο χρόνο υπάρχει πλήρης απραγία:

“Ο Σύλλογος προσπαθεί να μείνει ζωντανός και πρέπει να μείνει. Από εκεί και πέρα, δεν είναι όλες οι διαδικασίες ίδιες όμως. Για την λειτουργία σαφώς θα μπορούσε να πει κάποιος πολλά. Ο Ερασιτέχνης διάγει πολύ δύσκολες μέρες δεν έχει ούτε τους τρόπους, ούτε τις δυνατότητες ν’ ανταποκριθείσε αυτές τις διαδικασίες. Ενδεικτικά σας λέω, ετοιμαζόμασταν να βρούμε τρόπο για ένα ποσό των χιλίων ευρώ σε δέκα ημέρες, για να πληρώσουμε στο δημόσιο το παράβολο που θα επρόκειτο να εκδοθεί για την προσφυγή που ήταν ν’ ασκήσουμε κατά αυτής της περίπτωσης. Ευτυχώς δεν χρειάζεται τελικά. Καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Στην Κ.Α.Ε. δεν μπορεί κανείς λογικός να εξηγήσει τις ενέργειες που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Είναι παράδοξο. Δεν μπορώ να ξέρω τι διαδικασίες ακολουθούντο στην Κ.Α.Ε. Δεν ξέρω τι συνέβη, ο μεγαλομέτοχος θα πρέπει να εξηγήσει το τι συνέβη. Είναι ένα γόρδιος δεσμός, που είναι πολύ δύσκολο να λυθεί”.

Τι κλίμα εισέπραξε από την πρόσφατη Γ.Σ. του Α.Σ.:

“Την αγωνία όλων να μπορέσουμε να βρούμε τρόπους θα υπήρχε η δυνατότητα να φέρουμε τον μεγαλομέτοχο πιο κοντά, ώστε να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε μαζί του, αλλά και να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να μην μπλέξουν τα πράγματα σε έναν ατέρμονο δικαστικό αγώνα. Αυτό δεν το θέλει ούτε ο Σύλλογος, γιατί θα τραβήξει πολύ μακριά και δεν θα δώσουν λύσει στο άμεσο πρόβλημα. Υπ’ αυτή την εκδοχή, πρυτάνευσε η λογική να έρθουμε πιο κοντά σε μια διαδικασία συνεννόησης με τον μεγαλομέτοχο. Αν δοθεί άμεσα λύση στο διοικητικό και ιδιοκτησιακό ζήτημα της Κ.Α.Ε., ό,τι συζήτηση και να κάνουμε θα είναι παρακινδυνευμένη. το θέμα είναι να μην μπλέξει ο Σύλλογος σε ατέρμονες δικαστικές υποθέσεις. Δεν ξέρω αν θ’ αποτραπεί αυτό, αλλά η έναρξη κάποιον δικαστικών ενεργειών και ο ορίζοντας λύσεών τους, φτάνει μέχρι το καλοκαίρι. Νομίζω ότι θα υπερβούμε κάθε χρονικό όριο στο διοικητικό και ιδιοκτησιακό θέμα της Κ.Α.Ε. Ο ΑΡΗΣ απ’ ότι αντιλαμβάνομαι τώρα, εφόσον αυτή η διαδικασία δεν καταλήξει πουθενά μέχρι την επόμενη Γ.Σ. θα πρέπει να κοιτάξει την επόμενη ημέρα σε σχέση με το διοικητικό. Το τμήμα δεν διοικείται. Δεν γίνεται να υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα και να μην υπάρχει λειτουργία. Μιλάμε για πράγματα που δεν συμβαίνουν ούτε σε συνοικιακά καφενεία. Πρέπει να δούμε τις λύσεις από την επόμενη Γ.Σ. και να προχωρήσουμε άμεσα”.

Αν υπάρχουν παρόμοιες απαιτήσεις από την πλευρά του ΑΡΗ με αυτές του Ηρακλή:

“Είναι κάτι το οποίο είχα θίξει με τον πρώην πρόεδρο του Ερασιτέχνη, τον Νίκο Παπαδόπουλο, σε επιτροπές που ασχολήθηκαν με θέματα του Ερασιτέχνη στην Αθήνα ότι δεν μπορεί να τύχει εκτελέσεως και πλειστηριασμού, περιουσία ερασιτεχνικού σωματείου. Σήμερα είναι μία μορφή δικαίωσης αυτό το πράγμα, έστω και αν δεν αφορούσε εκ των πραγμάτων μία διαδικασία εκτελέσεως εις βάρος του Ερασιτέχνη ΑΡΗ, αλλά μία πρόθεση ενδεχομένως μία τέτοιας εκτέλεσης, η οποία δεν προχώρησε αυτά τα χρόνια. Μας δίνουν μια δικλείδα ασφαλείας, αν προκύψει κάτι στο μέλλον”  

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Γιαννόπουλος, σημείωσε:

“Το σημαντικότερο που πρέπει να λύσει ο ΑΡΗΣ είναι να πάει καλά το αγωνιστικό κομμάτι στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, να πετύχουν τους στόχους όλα τα τμήματα. Αυτό ενδιαφέρει τον κόσμο. Το καλοκαίρι να πάρουμε με νηφαλιότητα και ηρεμία αποφάσεις για το πως οραματιζόμαστε το μέλλον αυτού του συλλόγου. Πρέπει φέτος να πετύχουμε τους αγωνιστικούς στόχους Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να υλοποιηθούν οι αγωνιστικοί στόχοι”.

Προτεινόμενα Άρθρα