"Ο ΑΡΗΣ πρέπει να πρωταγωνιστεί"

από AllAboutARIS

Για τον ΑΡΗ, τον τρόπο παιχνιδιού και το που μπορεί να φτάσει μίλησε στον αέρα του «Libero 107,4» και στην εκπομπή εκπομπή «AllAboutARIS On Air» ο Δημήτρης Βεργίνης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον αέρα του «Libero 107,4» ο Δημήτρης Βεργίνης:

Για το τουρνουά της Δόξας Λευκάδας και τις εντυπώσεις του από τον ΑΡΗ: «Ήταν ένα καλό τουρνουά, με ανταγωνιστικές ομάδες. Στον αγώνα με τον ΑΡΗ κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι. Ο ΑΡΗΣ είναι πιο ανταγωνιστικός από πέρσι, όπως θα έπρεπε κιόλας γιατί πέρα από το ελληνικό πρωτάθλημα έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Έχει κάνει καλές προσθήκες και είναι πιθανό να κάνει κάτι καλό σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει».

Για τις αλλαγές σε σχέση με πέρσι και το αγωνιστικό στυλ του ΑΡΗ: «Δεν είδα μεγάλες διαφορές. Ο ΑΡΗΣ είναι μία πολύ δυνατή ομάδα σε όλες τις θέσεις. Έχει αποκτήσει κάποιους παίκτες που είναι πολύ αθλητικοί και αυτό θα δώσει αρκετή δύναμη και ταχύτητα στο παιχνίδι της ομάδας. Είναι μία ομάδα του προπονητή και οι παίκτες γνωρίζουν τον ρόλο τους σε αυτή. Αν δέσει ως σύνολο, θα πάει πολύ καλά. Εύχομαι να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για την άμυνα στην οποία θα βασιστεί και φέτος ο ΑΡΗΣ: «Η άμυνα του ΑΡΗ είναι πολύ δυνατή. Έχει παίκτες πολύ αθλητικούς και ειδικά στις θέσεις “4” και ”5” μπορούν να παίξουν πολύ δυνατή άμυνα. Μας δημιούργησε πρόβλημα και στον μεταξύ μας αγώνα. Αυτό θα είναι το κύριο όπλο του ΑΡΗ φέτος».

Για την απουσία ενός σέντερ πιο βαρύ σε σχέση με τον Χάγκινς: «Αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό. Ο κάθε προπονητής κάνει τις επιλογές του. Θα φανεί στην πορεία τι έχει στο μυαλό του για τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνίζεται. Πιστεύω ότι μπορεί να του βγει και σε καλό». 

Για τα προβλήματα του ΑΡΗ σε σετ παιχνίδι: «Ο ΑΡΗΣ είναι μία ομάδα που θέλει να τρέξει, με βάση την καλή του άμυνα προσπαθεί να πάρει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Απέναντι στον Απόλλωνα δυσκολεύτηκε λίγο στο σετ παιχνίδι. Στα επίσημα παιχνίδια πιστεύω ότι θα παρουσιαστεί πιο έτοιμος». 

Για τον ΜακΝίλ και τον Ουάιτ: «Είναι δύο πολύ καλοί παίκτες. Ο ΜακΝίλ είναι ένας δεινός σκόρερ, έχει τα στοιχεία να γίνει ο ηγέτης της ομάδας. Ο Ουάιτ με εντυπωσίασε αρκετά. Είναι πολύ αθλητικός και διαθέτει καλό σουτ τριών πόντων. Θα κάνει πολύ καλό δίδυμο με τον Χάγκινς κάτω από τα καλάθια». 

Για το βάθος που παρουσιάζει ο ΑΡΗΣ στον πάγκο: «Έχει πολλές λύσεις και μπορεί να ξεκουράσει κάποιους παίκτες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ήταν κάτι που έπρεπε να κάνει γιατί έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις φέτος, ήταν αναμενόμενο».

Για το που μπορεί να φτάσει ο ΑΡΗΣ φέτος και τον ανταγωνισμό: «Οι στόχοι του ΑΡΗ πρέπει κάθε χρόνο να είναι και πιο ψηλοί. Πρέπει να πρωταγωνιστεί και κάθε χρόνο να πετυχαίνει κάτι καλύτερο. Αν εξαιρεθούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ θα έχει μία εξίσου ανταγωνιστική ομάδα, ενώ και ο ΠΑΟΚ έχει διατηρήσει μία σταθερότητα στην ομάδα του. Μετά ακολουθούν σε δυναμικότητα ο Απόλλων Πάτρας, το Ρέθυμνο και η Κηφισιά. Οι υπόλοιπες ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι, αλλά όλα θα φανούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

Προτεινόμενα Άρθρα