"Χρειάζεται δουλειά από όλα τα παιδιά"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

"Αίμαι αισιόδοξος και προσπαθώ να δίνω το καλύτερο για τα νέα παιδιά"

Ο προπονητής της Κ19, Πασχάλης Μελισσάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS ON AIR και στον Libero 107,4 FM και μίλησε για την μη έναρξη του πρωταθλήματος της Κ19 καθώς και για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλύτικά ανέφερε:

Για την μη έναρξη του πρωταθλήματος:

Δεν έχει γίνει καν κλήρωση πρωταθλήματος ούτε καν πρόγραμμα. Κανονικά ήταν να ξεκινήσουμε στις 6 Νοεμβρίου, και επειδή η ομάδα το καλοκαίρι είχε να περάσει από μία διαδικασία ώστε να γίνει ΠΑΕ, αργήσαμε να ξεκινήσουμε λίγο συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες, και η καθυστέρηση μας δίνει ένα αβαντάζ στο να προπονηθούμε και να είμαστε προετοιμασμένοι για το πρωτάθλημα.  Μία δύο εβδομάδες το πολύ όμως… Πλέον έχουμε αρχίσει να βγαίνουμε εκτός προγράμματος. Τα παιδιά έχουν αρχίσει σιγά σιγα να έχουν μία αρνητική αντίδραση, καθώς τα φιλικά όπως και να το κάνουμε είναι μία ρουτίνα που κουράζει.  Ίσως αυτό να ήταν και το μεγαλύτερο λάθος που έγινε ως προς την πρώτη ομάδα. Η ομάδα προγραμματίστηκε για να ξεκινήσει σε 8-9 εβδομάδες και ξαφνικά έφτασε να παίξει στις 13.

Σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο εκτός από το να βρίσκεις φιλικά παιχνίδια. Τουλάχιστον 2 μέσα στην εβδομάδα για να μπορούμε να μοιράζουμε τους χρόνους στα παιδιά, να μπορούν να παίζουν όλοι, όσο περισσότερο γίνεται. Βαδίζουμε με γνώμονα ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα παίξουμε. Με αυτή την σκέψη προχωράμε.

Για το αν υπάρχει ενημέρωση για τον  λόγο που δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα:

Ο κυριότερος λόγος είναι το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η Football League και γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πέραν της Superleague που υπάρχει μία οργάνωση και ξεκινάνε κανονικά οι ομάδες, από εκει και προς τα κάτω υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Για το αν υπάρχει περίπτωση να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα:

Δεν μου έχει περάσει καν από το μυαλό. Το απεύχομαι. Μπορούμε, εγώ και οι συνεργάτες μου να παράγουμε αρκετά καλό έργο φέτος, βάσει της δουλειάς που έχει γίνει. Η δουλεια μας μας κρατάει σε εγρήγορση.

Αυτή την στιγμή η ομάδα προπονείται στην Ρεδεστό στο αθλητικό κέντρο του Μάττα. Αρκετά καλές εγκαταστάσεις και προϋποθέσεις. Έχουμε ανεβάσει τον ανταγωνισμό και προσπαθούμε να κρατάμε τα παιδιά σε εγρήγορση.

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τα φιλικά της ομάδας:

Αυτό που μπορούμε να κρίνουμε εμείς από τα φιλικά είναι το πώς, ας μου επιτραπεί η έκφραση, «μυρίζει» ο ένας ποδοσφαιριστής τον άλλον. Πως συνεργάζονται και τις σχέσεις έχουν. Παλιοί και νέοι που έχουν έρθει στην ομάδα. Είναι ανάγκη να δούμε ποιος ποδοσφαιριστής ταιριάζει καλύτερα σε κάθε θέση. Είναι ευκαιρία φέτος, καθώς πέρσι, λόγω και της συμμετοχής της ομάδας στην Γ’ Εθνική δεν υπήρξε κ19, φέτος δημιουργήθηκε. Κάθε αρχή και δύσκολη.

Το πρωτάθλημα χωρίζεται σε δύο ομίλους, τον βόρειο και τον νότιο. Εμείς είμαστε στον Βόρειο, όπου συμμετέχουν 9 ομάδες  οι οποίες είναι:  Λαμία, Καλλονή, Τρίκαλα, Πανθρακικός, Καρδίτσα,Αιγινιακός, Αγροτικό Αστέρας, Πανσερραϊκός και εμείς.

Για τα προβλήματα των ομάδων της κατηγορίας:

Σίγουρα υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Εδώ υπάρχουν ομάδες που οι πρώτες τους ομάδες δεν μπορούν καλά καλά να ανταπεξέλθουν, είναι απορίας άξιον πως θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα τμήματα υποδομής.

 Για την πρώτη ομάδα και τα 2 μόλις παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα:

Δεν το έχω ξαναδει αυτό το πράγμα. Θυμάμαι πάντα τα προβλήματα στην Football League να λύνονται άμεσα. Αυτό το πράγμα φέτος ,να έχει φτάσει Δεκέμβριος και να έχουμε παίξει 2 παιχνίδια και να μην υπάρχει φως στον ορίζοντα για το πότε θα ξεκινήσει ξανα το πρωτάθλημα δεν έχει ξαναγίνει. Το μεγάλο πρόβλημα για εμένα ξεκινάει το καλοκαίρι. Όταν έρχεται Αύγουστος και οι ομάδες ξεκινάνε προγραμματισμούς και ξαφνικά τους αλλάζουν όλο το πρόγραμμα και προσπαθούν να κάνουν κατι καλό για το ποδόσφαιρο εκείνη την περίοδο στην ουσία κακό κάνουνε, παρά καλο.  

Θα γίνουν αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η δική μας ομάδα βλέπω πως έχει ένα βάθος στο ρόστερ και θα ανταπεξέλθει, γιατί Κυριακή – Τετάρτη θα χρειαστούν αρκετές δυνάμεις. Θα δούμε ομάδες που δεν θα αντέξουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Είναι αρκετά δύσκολο το πρωτάθλημα της Football league, και ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να προσέξει. Η ομάδα αντιμετωπίζει δυσκολία, καθαρά εξαιτίας της κακοδιαχείρισης της διοργανώτριας αρχής. Δεν γίνεται μια ομάδα να ξεκινάει προετοιμασία διάρκειας 8-9 εβδομάδων και  με την μη έναρξη του πρωταθλήματος να επεκτείνεται στις 13. Και να θες να στρώσει η ομάδα δεν μπορεί.  Είναι πλέον καλύτερο το να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές παρά να συνεχίσουν τα φιλικά.

Για την έναρξη της προπονητικης του καριέρας σε μια δύσκολη περίοδο για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

Σίγουρα, αν κάνουμε μία αναδρομή προς τα πίσω τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα. Κάθε χρονιά που περνάει γίνονται όλο και χειρότερα. Όχι μόνο οικονομικά αλλά και οργανωτικά. Προσαρμοζόμαστε όμως. Αίμαι αισιόδοξος και προσπαθώ να δίνω το καλύτερο για τα νέα παιδιά κρατοντας τα μακρια από αρνητικες σκέψεις και προβληματισμούς. Χρειάζεται δουλειά από όλα τα παιδιά.

Προτεινόμενα Άρθρα