Κι όμως υπάρχει… χρυσός στον πλανήτη ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη και με βάση την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στην ομάδα, είναι λόγος για χαμόγελα και πανηγυρισμούς άσχετα αν ο φίλαθλος της ομάδας θέλει εύκολες νίκες σε τέτοιες έδρες.

Ο ΑΡΗΣ κατάφερε να γυρίσει από το -16 και να δείξει ότι αυτή η φανέλα έχει τεράστιο βάρος, ίσως και λόγω του… χρυσού που έχει πάνω της πέρα από τα δύο αστέρια.

Η ατάκα του Παναγιώτη Γιαννάκη μετά το τέλος του αγώνα είναι για μένα η «απόλυτη αλήθεια» για τον ΑΡΗ και την σχέση του με το ελληνικό μπάσκετ. Άλλοι μπορεί να έχουν τα λεφτά, άλλοι να κερδίζουν τα τελευταία χρόνια τίτλους, όμως αυτό που έχει ο ΑΡΗΣ δεν το έχει κανείς.

Είναι η μοναδική ομάδα η οποία ακόμα και στα χειρότερα της μπορεί να κινητοποιήσει έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων, που δεν χρειάζεται να συγκαταλέγονται στους «οπαδούς» της ομάδας, αλλά μεγάλωσαν με τον «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ» και έχουν ένα ψυχικό δέσιμο.

Είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να προσφέρει χαρά στο άκουσμα μιας επιτυχίας ακόμα και σε «ουδέτερους».

Είναι η μοναδική ομάδα η οποία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ όπως έκανε στο παρελθόν και πάλι κόντρα σε «γίγαντες» της εποχής που είχαν περισσότερα χρήματα αλλά και διασυνδέσεις.

Αυτά τα γνωρίζει ο Παναγιώτης Γιαννάκης, όπως επίσης και την δυναμική του κόσμου, ο οποίος σε αυτούς τους καιρούς είναι ο μοναδικός που μπορεί να γεμίζει ένα γήπεδο 5.000 θέσεων όταν ο ρεαλιστικός στόχος είναι η τετράδα.

Ουσιαστικά ο «Δράκος» έκανε κάλεσμα. «Ελάτε να ψάξετε και θα βρείτε χρυσό» σε οποιαδήποτε μπορεί να έχει την οικονομική δυνατότητα να βοηθήσει την ομάδα να βρει τον δρόμο της. Και θα κερδίσει, βρίσκοντας την μεγαλύτερη… φλέβα χρυσού στο ελληνικό μπάσκετ.

 

Πάμε λίγο στο αγωνιστικό όπου ο ΑΡΗΣ της ανατροπής, είναι ο ΑΡΗΣ που νομίζω θέλει να βλέπει ο Γιαννάκης. Ομάδα που πάλευε σε κάθε κατοχή και πίεζε  τον αντίπαλο. Ομάδα με συνεργασίες στην επίθεση αλλά και με ξεκάθαρους ρόλους. Ο Κουάμε Βον για παράδειγμα ανέλαβε τον ρόλο που ξέρει καλά, του «εκτελεστή», αλλά την κρίσιμη στιγμή και με την σωστή οδηγία από τον προπονητή, έδωσε την ασίστ του αγώνα για τον ξεμαρκάριστο Βασιλόπουλο ο οποίος «τελείωσε» το Λαύριο. Καλά γι’ αυτό το παλικάρι τον Βασιλόπουλο ότι και να πω είναι λίγο.

Ο Αθηναίου ανέλαβε δράση όταν «έκλεισαν» τον Βον, ο Ουίβερ ήταν επίσης εκεί, ο Τσαιρέλης έδωσε πολλές μάχες και τις κέρδισε, έχοντας το τρίτο καλύτερο ranking στην ομάδα. Γιατί μπάσκετ δεν είναι μόνο οι πόντοι που βάζεις, αλλά πολλά περισσότερα.

Γενικά ο ΑΡΗΣ έδειξε αντίδραση και αυτό είναι το σημαντικό, αν θυμηθεί κανείς τα αντίστοιχα χρονικά σημεία σε Κόροιβο και Νίμπουρκ. Και μπορεί αυτή η ανατροπή και η νίκη να αλλάξει και την ψυχολογία της ομάδας. Γιατί μέσα από τις νίκες φτιάχνεις χαρακτήρα, αποκτάς αυτοπεποίθηση.

 

Η χρονιά είναι μεγάλη και θέλει υπομονή στο αγωνιστικό. Εκτός από τους παίκτες, και ο Παναγιώτης Γιαννάκης προσπαθεί να προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα για τον ίδιο. Θέλει και αυτός τον χρόνο του.

 

Για το οικονομικό-διοικητικό-χορηγικό δεν θέλω να πω κάτι ιδιαίτερο, πέρα ότι για μένα μετά τα όσα είδαμε με τον Τούρκο επιχειρηματία από πλευράς ΚΑΕ και όχι μόνο, περιμένω να ακούσω το ποσό της συμφωνίας, μιας και την θεωρώ δεδομένη. Από το ποσό της συμφωνίας θα χαρακτηριστεί συμφέρουσα και ίσως λυτρωτική όσον αφορά τα χρέη ή απλά μία χορηγία όπως όλες οι άλλες. Αυτά που ακούγονται περί εκατομμυρίων και τα σχετικά δεν με αγγίζουν, τα έχω ξανακούσει αμέτρητες φορές και αν δεν δω υπογραφές, επιτρέψτε μου αλλά κρατάω μικρό… καλάθι.

 

Υ.Γ.: Επειδή διαβάζω πολλά στα social media, μιας και πρέπει να έχω μία εικόνα της άποψης των φιλάθλων, θα πω κάτι και ο καθένας ας το αναλύσει. Αρειανέ ΠΡΕΠΕΙ να σε ενδιαφέρει ποιος είναι αυτός που έρχεται να βάλει λεφτά, (δεν αναφέρομαι στον κ. Γκιουνέρ για να μην παρεξηγηθώ), ποιος είναι αυτός που θέλει την ομάδα, αν είναι «καθαρός» ή όχι, τι δουλειές έχει. ΠΡΕΠΕΙ να είσαι πάντα επιφυλακτικός και να μην δέχεσαι ως ΜΕΣΣΙΑ κανέναν πριν το αποδείξει στην πράξη. Τα λάθη του παρελθόντος θα έπρεπε να σε έχουν διδάξει πώς να λειτουργείς σε τέτοιες καταστάσεις. Ναι μπορεί η ομάδα να έχει τεράστια προβλήματα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος και να έρθει θα του δώσεις τα… πάντα.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα