Την Κυριακή… κληρώνει

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γράφει στο AllAboutARIS για το ιδανικό Σαββατοκύριακο του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ, τη νίκη επί του Κισσαμικού και την άνοδο που τελειώνει την Κυριακή

Ούτε στον ίδιο τον ΑΡΗ φαντάζονταν ότι μπορεί να κυλήσει τόσο ιδανικά το Σαββατοκύριακο. Το ήθελαν, απλά υλοποιήθηκε το πιο αισιόδοξο σενάριο που είχαν στο μυαλό τους.

Η νίκη στα “Περιβόλια” ήταν αδιαπραγμάτευτη. Έστω και κάπως αγχωτικά, ήρθε. Από εκεί και πέρα το θέμα ήταν τι θα γινόταν στο παιχνίδι της Δόξας με την Παναχαϊκή. Ματς στο οποίο οι περισσότεροι περίμεναν ή ήλπιζαν σε γκέλα των Αχαιών. Και αν η ισοπαλία βόλευε, η ήττα της ομάδας του Οφρυδόπουλου ήρθε… κουτί μαζί με το “διπλό” στα Χανιά και δίνει σε όλους μας το δικαίωμα να πούμε ότι ο ΑΡΗΣ επιστρέφει. Πότε θα επιστρέψει; Αυτό θα μπορέσουμε να το πούμε σε λίγες ημέρες.

Εφόσον η ομάδα μπορέσει να ξεπεράσει και το εμπόδιο της φορμαρισμένης Δράμας, τότε δεν θα τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης της ανόδου της. Ανεξάρτητα απ’ το τι θα γίνει στην αναμέτρηση ης Παναχαϊκής με τον ΟΦΗ. Με έξι σίγουρους βαθμούς (Βέροια, Αχαρναϊκός), στα οκτώ παιχνίδια που θα απομένουν ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να… αποσυρθεί από το πρωτάθλημα για να μην ανέβει, έχοντας ένα σχετικά βατό πρόγραμμα μέχρι το φινάλε. Πρέπει απλά είναι σοβαρός. Αν βέβαια έρθει μία νέα απώλεια βαθμών της Παναχαϊκής κόντρα στον ΟΦΗ και αυξηθεί κι άλλο η διαφορά από την 3η θέση, ακόμα καλύτερα. Οχι ότι θα αλλάξει κάτι πλέον, αλλά σε ένα τέτοιο σενάριο η ομάδα θα πάει ακόμα πιο άνετη στο “Γεντί Κουλέ” τη Μεγάλη Τετάρτη για μία νίκη με δύο κίνητρα. Το προβάδισμα για την κατάκτηση της 1ης θέσης και για να δώσει απαντήσεις σε αυτή την παρατεταμένη προσπάθεια υποτίμησης της προσπάθειας που κάνει από Ηράκλειο μεριά. Στον ΑΡΗ άλλωστε θέλουν την πρωτιά και δεν το κρύβουν. Το βλέπουν εγωιστικά συν ότι νιώθουν εδώ που βρίσκονται, ότι οφείλουν να κοιτάξουν την κορυφή και να μην περιοριστούν στη 2η θέση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, του αγώνα του Σαββάτου… Ο ΑΡΗΣ παρολίγο να πληρώσει τη… ματιαγμένη άμυνα του. Μία άμυνα που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη φετινή του πορεία. Στο ποδόσφαιρο όμως υπάρχουν και αυτές οι μέρες και για μία μέτρια απόδοση δεν θα σταυρώσουμε κανέναν, όσο επίκαιρο κι αν είναι λόγω των ημερών. Μεσοεπιθετικά η ομάδα μπορεί να μην δημιούργησε πάλι αλλά είχε την ουσία. Ο Διαμαντόπουλος φώναξε “παρών” σε μία περίοδο που ο ΑΡΗΣ στερείται λύσεων στην επίθεση, ενώ ο Σπανός έχει λόγο να χαμογελάει και με την εικόνα των Ντούνη, Πλατέλλα και Πασά. Βοήθησε βέβαια και ο Κισσαμικός που δεν έπαιξε αντι-ποδόσφαιρο και έδωσε χώρους. Με τους Παυλίδη-Ιντζόγλου στο κέντρο να είναι σταθεροί και με καλή απόδοση ειδικά στο πρώτο μέρος, περιορίζοντας την απουσία του Μουμίν αλλά χάνοτας σε κάποια σημεία τους ρόλους τους. Λεπτομέρειες βέβαια, μπροστά σε ένα καθοριστικό αποτέλεσμα, που δύσκολα να θυμόμαστε στο τέλος της σεζόν.

Τώρα προέχει το ματς της Κυριακής. Την 1η του Απρίλη όταν και… τελειώνουν τα ψέματα. Με ένα παιχνίδι στο οποίο ομάδα και κόσμος θα μπορέσουν όχι να πανηγυρίσουν αλλά να χαμογελάσουν μία και καλή για φέτος, “κλειδώνοντας” ουσιαστικά την άνοδο.

Προτεινόμενα Άρθρα