Επιμένει Ισπανικά

από AllAboutARIS

Κάθε φορά που μια ομάδα είναι σε αναζήτηση προπονητή η βασική απαίτηση είναι αυτός να είναι κάποιος που γνωρίζει καλά την Ελληνική πραγματικότητα.

Και δεν είναι λάθος λογική αν λάβει κανείς υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως όταν μιλάμε για τον ΑΡΗ δεν δείχνει να ισχύει πάντα. Δεν είναι (δυστυχώς) η πρώτη φορά που οι κίτρινοι επιχειρούν ένα “restart” και οι αντίστοιχες επιλογές του παρελθόντος σε Ισπανούς δείχνουν ότι δεν χρειάζεται ένας νέος προπονητής να ξέρει απαραίτητα την Ελληνική πραγματικότητα.

Το καλοκαίρι του 2006 είχε αναλάβει τον πάγκο του ΑΡΗ ο Γκιγιέρμο Όγιος ο οποίος χωρίς να έχει τότε πείρα σε επαγγελματικό επίπεδο (παρά μόνο στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα), δημιούργησε ένα σύνολο το οποίο αν και δεν έπαιρνε τις απαιτούμενες νίκες στην αρχή έπαιζε ένα εκπληκτικό ποδόσφαιρο που καθήλωνε το κοινό. Και όταν ήρθε ο Κίκε Ερνάντεθ (στην πρώτη του θητεία στον πάγκο της ομάδας) ο ΑΡΗΣ έκανε πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο μισό της σεζόν 2006-2007 με αποτέλεσμα να κερδίσει την έξοδο στο κύπελλο UEFA. Αυτή η πορεία δημιούργησε και τις βάσεις για να έρθουν αργότερα στην ομάδα οι Ντούσαν Μπάγεβιτς & Έκτορ Ραούλ Κούπερ που πραγματοποίησαν εξαιρετικές πορείες στην Ευρώπη.

Κάτι παρόμοιο λοιπόν επιχειρείτε να γίνει και τώρα. Ο ΑΡΗΣ επιμένει Ισπανικά σε μια δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή. Προφανώς και δεν προδικάζουμε καμιά επιτυχία αλλά το παρελθόν έχει δείξει πως όταν ο ΑΡΗΣ επιμένει στην Ισπανική αγορά (εν προκειμένω μέσω των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα), τα αποτελέσματα είναι συνήθως θετικά. Για αυτό τον σκοπό άλλωστε επιλέχθηκε ο Πάκο Ερέρα ο οποίος μόνο τυχαίος δεν είναι. Έχει μεγάλη πείρα σε πάγκους Ισπανικών ομάδων ενώ έχει δουλέψει και ως βοηθός προπονητή με τον Ράφα Μπενίτεθ στην Λίβερπουλ. Είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και με τις διασυνδέσεις αλλά και τις γνώσεις που έχει στην Ισπανική αγορά, την καλύτερη στην ποδοσφαιρική Ευρώπη, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον σύλλογο.

Προτεινόμενα Άρθρα