Έχει ενδιαφέρον, κινεί την περιέργεια

από AllAboutARIS

Ο Άρης επιστρέφοντας στη Σούπερ Λιγκ κάνει πράγματα, δείχνει διάθεση να γυρίσει σελίδα και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Έχει ενδιαφέρον το φετινό καλοκαίρι για τον Άρη. Μεταγραφικά αποδεικνύεται υπερδραστήριος συμπληρώνοντας σχεδόν μια ντουζίνα νέους παίκτες, περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα στο φετινό φτωχό μεταγραφικό καλοκαίρι στην Ελλάδα. Κι όλα αυτά μέσα σε ελάχιστες μέρες ώστε ο Πακο Ερέρα, πηγαίνοντας την Πέμπτη στην Ολλανδία, να έχει πάρει μαζί του το 80-90% του ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Η διοίκηση δίχως έσοδα, με τα έξοδα να τρέχουν καθημερινά, προσπαθεί και έχει φτιάξει ένα… γεμάτο ρόστερ. Αν μάλιστα προστεθεί σε αυτό και ο πολύ ποιοτικός Εβάντρο, τότε μεσοεπιθετικά θα μιλάμε… αλλιώς.

Το Ρύσιο από την άλλη ανακαινίζεται εκ βάθρων και σε λίγες μέρες θα μοιάζει με στολίδι, κάνοντας τους παλιότερους στην ομάδα να… τσιμπηθούν μόλις διαβούν τις πύλες του για να νιώσουν ότι δεν βλέπουν… όνειρο. Ο αγωνιστικός χώρος του Κλεάνθης Βικελίδης είναι πλέον καλύτερος από… μπουχάρα, τοποθετήθηκαν τουρνικέ, ανακαινίζονται οι σουίτες κτλ.

Ο Άρης επιστρέφοντας στη Σούπερ Λιγκ κάνει πράγματα, δείχνει διάθεση να γυρίσει σελίδα και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι μεταγραφές που έγιναν, με τα οικονομικά δεδομένα που έγιναν, είναι στην πλειονότητά τους από το πάνω ράφι, ο προπονητής έμπειρος και δοκιμασμένος, δημιουργείται στα χαρτιά τουλάχιστον γιατί το πρώτα αγωνιστικά δείγματα θα τα έχουμε από αυτή την εβδομάδα, μια ομάδα με την προδιάθεση να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Θα χρειαστεί ασφαλώς λίγο χρόνο με τόσα νέα πρόσωπα, αλλά δείχνει να αξίζει τον κόπο να περιμένεις. Η πρόσφατη προσθήκη του Δημήτρη Κωσταντινίδη και η επικείμενη του Μελέτζε δείχνει ότι υπάρχει κι ένα πλάνο δίνοντας την δυνατότητα σε ένα μεγάλο ταλέντο να έχει μια δεύτερη ευκαιρία την οποία αν αξιοποιήσει δεν θα βγει ωφελημένος μόνο ο ίδιος αλλά και η ομάδα.

Ήδη τις τελευταίες μέρες, οι κινήσεις που γίνονται έχουν αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των φίλων της ομάδας, άσχετα αν αυτό ακόμη δεν μεταφράζεται σε εισιτήρια διαρκείας, και μια πρώτη σφυγμομέτρηση θα την έχουμε την Τετάρτη στο φιλικό με την ΑΕΚ. Είναι το πρώτο φιλικό, η πρώτη γνωριμία με την ομάδα, τον προπονητή. Αν μη τι άλλο έχει ενδιαφέρον. Σου κινεί την περιέργεια ώστε να επισκεφτείς το Κλεάνθης Βικελίδης. Να δεις αυτό που συντελείται. Είναι το φιλικό με το οποίο ο Άρης θα ξανασυστηθεί μετά από τέσσερα χρόνια στην ελληνική ποδοσφαιρική κοινότητα και ταυτόχρονα θα επιχειρήσει να επαναφέρει στους κόλπους του, την πλατιά μάζα των οπαδών του. Αυτών που δεν τον απαρνήθηκαν ούτε όταν αγωνιζόταν στο τελευταίο ποδοσφαιρικό χωριό αλλά και εκείνων που για τους δικούς τους λόγους, του γύρισαν την πλάτη.

Με το σκηνικό που έχει στηθεί γύρω από το τηλεοπτικό και την αβεβαιότητα που το συνοδεύει, ο Άρης για να σταθεί στα πόδια του, και να υποστηριχτεί το αγωνιστικό μπάτζετ και η επένδυση στις εγκαταστάσεις, ποντάρει στην παρούσα φάση μόνο στην πατροπαράδοτη δύναμή του. Τον κόσμο του. Ο Καρυπίδης με τις όποιες οικονομικές δυνατότητες έχει, μοιάζει αποφασισμένος να παρουσιάσει έναν Άρη ανταγωνιστικό στο γήπεδο. Θα χρειαστεί όμως και βοήθεια. Ήδη το μπάτζετ πάει σε νούμερα που δεν έχουν ξεφύγει αλλά η αποπληρωμή τους συναρτάται από την πορεία της ομάδας και την στήριξη του κόσμου.

Η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη. Παίκτες ακόμη έρχονται και θα έρθουν κι άλλοι. Κάποιοι θα αποχωρήσουν, άλλοι χρειάζονται τον χρόνο τους για να έρθουν στα… ίσια τους. Γενικά μην εκληφθεί το τεστ με την ΑΕΚ ως αντιπροσωπευτικό δείγμα της ομάδας που θα δούμε σε ένα μήνα. Θα παίξει ένα γκρουπ παικτών που ίσως δεν ξαναπαίξουν με αυτή τη μορφή. Την Τετάρτη το βράδυ είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει. Έχουμε αρκετά φιλικά στην πορεία να μιλήσουμε για μοντάρισμα, σχηματισμούς, ικανότητες των νέων παικτών, την φιλοσοφία του Ερέρα κτλ. Μιλάμε για μια ολοκαίνουργια ομάδα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι την Τετάρτη το βράδυ ο οργανισμός που λέγεται Άρης επιστρέφει στην κανονική διάσταση των πραγμάτων και το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Ήρθαμε…

Προτεινόμενα Άρθρα