Ένα μεγάλο ρεκόρ του Κούη

από AllAboutARIS

Το ματς κόντρα στην Λάρισα για την 33η αγωνιστική του 1980-1981 ήταν φαινομενικά αδιάφορο

Ο ΑΡΗΣ στον αγώνα εκείνο ήταν βαθμολογικά αδιάφορο καθώς είχε εξασφαλίσει την κατάκτηση της 3ης θέσης (μπροστά από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό) και υποδεχόταν στο γήπεδο Χαριλάου την επίσης βαθμολογικά αδιάφορη Λάρισα.

Ο αγώνας εκείνο έμεινε στην ιστορία για δύο λόγους.

Οι κίτρινοι κατέβηκαν με πολλές αλλαγές στην σύνθεση τους, καθώς ο προπονητής Μίχαλ Βίτσαν έχει την ευχέρεια να δώσει αγωνιστικό χρόνο σε παίκτες που δεν ήταν βασικοί.

Ωστόσο την παράσταση κλέβει ο αρχηγός Ντίνος Κούης. Ο ΑΡΗΣ μπορεί να έχασε με το “Αγγλικό” 3-4, αλλά ο Κούης σκοράρει δύο φορές και φτάνει συνολικά τα 21 τέρματα στο πρωτάθλημα. Θα μπορούσε μάλιστα να σκοράρει ακόμη μία φορά αλλά αστόχησε σε χτύπημα πέναλτυ!

Είναι μια εντυπωσιακή επίδοση που γράφει ένα ρεκόρ που δύσκολα θα ξεπεραστεί. Με αυτά τα δύο τέρματα ο Ντίνος Κούης κερδίζει την θέση του πρώτου σκόρερ στο Ελληνικό πρωτάθλημα! Είναι η πρώτη και μοναδική φορά που παίκτης του ΑΡΗ κερδίζει την πρώτη θέση του σκόρερ!

Η αξία του επιτεύγματος αυτού είναι μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Κούης δεν ήταν επιθετικός παίκτης αλλά αγωνιζόταν στον χώρο του κέντρου. Κοιτώντας τους πρώτους σκόρερ των ελληνικών πρωταθλημάτων, δεν βλέπουμε κάποιον που να μην ήταν επιθετικός παίκτης.

Παράλληλα, με τα γκολ του αυτά ξεπερνάει σε ατομική επίδοση ακόμη και τον μεγάλο Αλέκο Αλεξιάδη ο οποίος είχε κατορθώσει να πετύχει μέχρι 20 τέρματα στην ίδια σεζόν, το 1973-74.

Ο μεγάλος Ντίνος Κούης έμεινε στον ΑΡΗ δέκα ακόμη χρόνια. Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων κατέρριψε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις περισσότερες κατηγορίες στατιστικών. Η υψηλότερη όμως θέση που κατέκτησε ο Κούης, είναι η πρώτη θέση στην καρδιά όλων των φίλων της ομάδας, τουλάχιστον αυτών που τον έζησαν από κοντά.

Προτεινόμενα Άρθρα